КРОФНЕ ПУЊЕНЕ ШЛАГОМ И ЈАГОДАМА: Како је сезона јагода ми вам предлажемо да испробате овај фантастичан рецепт за крофне
Направите мекане крофне пуњене шлагом и јагодама. За припрему треба мало времена, али је укус одличан.
Састојци:
За тесто:
- 300 г брашна
- 1 јаје
- 45 г шећера
- 1,5 кашичице соли
- 1 равна кашичица сувог квасца
- 140 мл топлог млека
- 40 г несланог путера
Још:
- 300 мл слатке павлаке
- 30 г шећера
- јагоде
- џем
- шећер у праху
Припрема:
У посуди помешајте шећер и суви квасац, па сипајте топло млеко. Све добро сједините, а онда додајте јаје и умутите. Затим додајте просејано брашно и со, па умесите тесто. На крају додајте путер собне температуре и месите док се путер и тесто лепо не сједине. Покријте провидном фолијом и оставите да надође неких 2 сата. Кратко премесите тесто, па поделите на 8 једнаких делова и сваки обликујте у лоптицу. Поређајте на плех обложен пек папиром и покријте провидном фолијом, па оставите да крофне надођу неких пола сата. Сваку лоптицу притисните прстима мало, па поново обликујте лоптицу. Поређајте на плех, па поново покријте провидном фолијом и оставите да одстоје неких 30 минута. Испржите крофне у врелом уљу и оставите да се оцеде од вишка уља. Умутите слатку павлаку са шећером, а јагоде исеците по жељи. Охлађене крофне пресеците на пола, па сипајте умућену слатку павлаку, премажите џемом, затим поређајте сецкане јагоде, а онда поклопите другом половином крофне. Укрсите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОРЕО ЧИЗКЕЈК: Направите феноменални колач и задовољите сва чула
24. 04. 2024. у 17:00
ОД ПИРИНЧА И МЛЕКА: Старински колач од пиринча који нестаје у трену
23. 04. 2024. у 18:34
РОЛАТ СА ЏЕМОМ: Најлепши и најједноставнији колач по рецепту наших бака
22. 04. 2024. у 15:00
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)