ДОДАЈТЕ ОВУ НАМИРНИЦУ КОЈУ ВЕЋ ИМАТЕ У КУХИЊИ, И ПРОБЛЕМ РЕШЕН: Како да приликом пржења лука не усмрдите кућу?
ЗАШТО се шири непријатан мирис када пржите лук?
Пржење лука многим домаћицама ствара непријатност због непријатних мириса који се шире кухињом, а и неретко целим домаћинством. Такође, има тенденцију да се "увуче мирис "у косу и одећу, а ту је и често сузење очију. Потребна је само једна намирница и решићете проблеме, а ваш ручак ће бити преукусан.
Приликом загревања лука ослобађа се сумпор, који има јак и непријатан мирис.
Додајте соду бикарбону
Кад пржите лук, обавезно у тигањ или шерпу додајте равну кашичицу соде бикарбоне.
На више од пола кг црног лука додајте пуну кашику соде бикарбоне, и наставите нормално да динстате.
Сода бикарбона ће такође, да згусне црни лук па ће се боље варити.
Ако правите запршку, можете да је прескочите јер ће сода дати вашем јелу потребну густину.
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)