СЛАТКИ КОЛАЧИЋИ КОЈИ ОДУШЕВЉАВАЈУ УКУСОМ: Домаће тоблероне, успевају свима

Novosti online

07. 02. 2024. у 13:00

ГОТОВЕ зачас, а нестаће са стола одмах.

СЛАТКИ КОЛАЧИЋИ КОЈИ ОДУШЕВЉАВАЈУ УКУСОМ: Домаће тоблероне, успевају свима

Фото Printskrin Jutjub /Јелена Петровић

Потребно:

* 300 г кекса
* 100 г лешника
* 200 г маргарина
* 100 г шећера у праху
* 150 г чоколаде за кување
* сок од 1 поморанџе

Припрема:

Кекс изломите на крупније комаде, додајте исецкане лешнике, шећер и измешајте. У шерпи истопите маргарин и чоколаду на тихој ватри и помешајте са смесом од кекса. Измешајте, додајте сок од поморанџе и опет промешајте. По потреби додајте још мало кекса или сока, јер смеса треба да буде густа. У троугласти калуп ставите провидну фолију да вири с обе стране, па сипајте добијену смесу. Преклопите фолијом и добро утисните рукама. Оставите да се прохлади, па ставите у фрижидер да се стегне. Извадите из калупа, исеците парчиће и послужите.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ШТА РЕЋИ! НИЈЕ ВОЛЕЛА НОВАКА ЂОКОВИЋА, А САД... Реакција Ендијеве мајке све оставила у шоку (ФОТО)