НАШЕ БАКЕ КАЖУ - НАЈМЕКШЕ ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста, обрадујте своје укућане

Novosti online

25. 12. 2023. у 12:00

ОВАКО припремљене могу стајати и два дана, танке су и укусне као да су мрсне.

НАШЕ БАКЕ КАЖУ - НАЈМЕКШЕ ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста, обрадујте своје укућане

Фото Shutterstock

Ово је једноставан, а преукусан основни рецепт за палачинке. Погодан је за дане поста, али и све оне који не козумирају млечне производе или јаја.

Многе домаћице покушавају све и свашта како би добиле савршену смесу за палачинке, а већини се чини да нема ништа лакше него припремити једну од омиљених посластица. Међутим, већина њих прави велике грешке.

Нашим бакама је било најбитније да палачинке нису жилаве и да могу стајати дуже од једног дана. Један од трикова је да се стави што мање млека, иако то неке домаћице избегавају.

Потребно:

* 3 шоље брашна,

* 1 кашичица шећера,
* мало соли
* 1/2 кашичице прашка за пециво,
* 1 кесица ванилин шећера,
* 2,5 шоље газиране воде,
* уље

Припрема:

Брашно помешајте са киселом водом, шећером, ванилин шећером, прашком за пециво и прстохватом соли па мешајте миксером док не добијете ретку смесу. Додајте једну кашику уља и још мало мутите.

За печење палачинки најприкладнији је тигањ са тефлонским дном. У њега улијте неколико капи уља, а када се добро загреје, улијте отприлике пола кутлаче смесе, тек толико да прекрије дно посуде.

Када је једна страна палачинке печена, преокрените је на другу страну. Пре печења сваке палачинке у тигањ додајте неколико капи уља.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ ШАМПИОН: Ново злато за Дамира Микеца