НАЈЛЕПША И НАЈМЕКША ПОСНА ПРОЈА: Гарантовано бољу нисте јели, а често се послужује и на славским трпезама
ПРОВЕРЕНО најбољи рецепт за домаћу посну проју, са њом нема грешке!
Најлепша проја за посне дане али и за све оне који не конзумирају млечне производе. Бићете одушевљени колико је укусна. Одлична је и за славски мени, можете је сервирати и у мрсној варијанти уз сиреве, пршуту и јогурт. Свакако са њом нема грешке, а уверићете се и зашто.
Мера за све је шоља од 250мл
Потребни састојци:
2 шоље кукурузног жутог брашна
1 шоља белог пшеничног брашна
375 мл обичне воде
125 мл минералне воде
1 кафена кашичица соли
1 кафена кашичица прашка за пециво
180-220 мл уља
Припрема:
У чинију сипати две шоље кукурузног брашна, затим шољу белог пшеничног брашна, мало промешати па додат једну кафену кашичицу соли и једну кафену кашичицу прашка за пециво. Све добро промешати. Затим додати једну чашу обичне воде и 180 мл уља. Сјединити све. Додати 125 мл обичне воде и исто толико киселе воде па смесу поново промешати. Идеално је да смеса не буде прегуста већ малко воденаста, без грудвица.
Користити тепсију промера отприлике 26 цм и мало је поуљити. Сипати смесу и оставити да стоји покривена обичном крпом неких 15 минута. Након тога загрејте рерну на 190 степени. Прекрити пек-папиром (не алуминијумском фолијом) и ставити у рерну. Тако прекривену проју пеците 40-45 минута. Затим скините папир и оставите да се пече док не буде потпуно готова (проверавајте чачкалицом). Кад се испече извадите је из рерне и прекријте крпом. Оставите да се потпуно охлади, а потом исеците.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14
САВРШЕН, А ЈЕФТИН ДОРУЧАК ИЗГЛЕДА ОВАКО: Једноставни, брзи и врло укусни уштипци
12. 08. 2023. у 07:00
ПРАВА КАФАНСКА ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Овако је добијате у сваком локалу сервирану (ВИДЕО)
14. 08. 2023. у 09:54
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)