ТРИ ПРИРОДНЕ ТЕХНИКЕ ЗА ФАРБАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА: Ево како су домаћице то некад радиле

Новости онлајн

13. 04. 2023. у 10:33

ЦРВЕНА боја јаја симболизује Исусово страдање, стога свака домаћица за Ускрс мора да офарба јаја у црвено, а онда у боје по жељи.

ТРИ ПРИРОДНЕ ТЕХНИКЕ ЗА ФАРБАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА: Ево како су домаћице то некад радиле

Фото: Пиксабеј

Јаје чуваркућа је увек црвене боје и не треба да купујете прашак или неку хемију да бисте добили црвену боју.

Домаћице пре педесет и нешто година, јаја су фарбале овим техникама:

Луковина

Пре Васкрса сакупите што више луковине. Користите и луковино од љубичастог лука. Ставите у шерпу јаја, обложите их љускама лука, додајте воду, 2 кашике соли, мало сирћета. У воду можете да исечете и неколико сирових цвекли.

Кувајте и када се вода прохлади вадите јаја, а затим их премажите уљем.

Млевена паприка

Четири кашике млевене паприке сипајте у литар воде, уз додатак мало соли и сирћета и скувајте јаја. Водите рачуна да не користите љуту паприку, јер љутина може да продре кроз љуску у сама јаја.

Сок од вишње

Јаја ставите у шерпу. Налијте сок од вишања и додајте мало соли, мало сирћета. Кувајте јаја, а када се охладе извадите их из воде и премажите уљем.

БОНУС ВИДЕО: Уради сам - Ускршње корпице од папира

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН ФИЛМ, АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"

ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.

09. 03. 2025. у 18:32

Коментари (0)

ПОЉСКА (ОПЕТ) ЗАПАЊИЛА РУСЕ: Уследила хитна реакција