ТРИ ПРИРОДНЕ ТЕХНИКЕ ЗА ФАРБАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА: Ево како су домаћице то некад радиле
ЦРВЕНА боја јаја симболизује Исусово страдање, стога свака домаћица за Ускрс мора да офарба јаја у црвено, а онда у боје по жељи.

Фото: Пиксабеј
Јаје чуваркућа је увек црвене боје и не треба да купујете прашак или неку хемију да бисте добили црвену боју.
Домаћице пре педесет и нешто година, јаја су фарбале овим техникама:
Луковина
Пре Васкрса сакупите што више луковине. Користите и луковино од љубичастог лука. Ставите у шерпу јаја, обложите их љускама лука, додајте воду, 2 кашике соли, мало сирћета. У воду можете да исечете и неколико сирових цвекли.
Кувајте и када се вода прохлади вадите јаја, а затим их премажите уљем.
Млевена паприка
Четири кашике млевене паприке сипајте у литар воде, уз додатак мало соли и сирћета и скувајте јаја. Водите рачуна да не користите љуту паприку, јер љутина може да продре кроз љуску у сама јаја.
Сок од вишње
Јаја ставите у шерпу. Налијте сок од вишања и додајте мало соли, мало сирћета. Кувајте јаја, а када се охладе извадите их из воде и премажите уљем.
БОНУС ВИДЕО: Уради сам - Ускршње корпице од папира
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

УСКРС ДОЛАЗИ, А СВЕ ЗАНИМА САМО ЈЕДНА СТВАР: Хоће ли бити поскупљења јаја пред празник?
19. 03. 2023. у 16:02

СТАВ ЦРКВЕ: Фарбају ли се јаја ако је у породици неко умро у истој години
12. 04. 2023. у 17:45

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)