ТРИ ПРИРОДНЕ ТЕХНИКЕ ЗА ФАРБАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА: Ево како су домаћице то некад радиле

Новости онлајн

13. 04. 2023. у 10:33

ЦРВЕНА боја јаја симболизује Исусово страдање, стога свака домаћица за Ускрс мора да офарба јаја у црвено, а онда у боје по жељи.

ТРИ ПРИРОДНЕ ТЕХНИКЕ ЗА ФАРБАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА: Ево како су домаћице то некад радиле

Фото: Пиксабеј

Јаје чуваркућа је увек црвене боје и не треба да купујете прашак или неку хемију да бисте добили црвену боју.

Домаћице пре педесет и нешто година, јаја су фарбале овим техникама:

Луковина

Пре Васкрса сакупите што више луковине. Користите и луковино од љубичастог лука. Ставите у шерпу јаја, обложите их љускама лука, додајте воду, 2 кашике соли, мало сирћета. У воду можете да исечете и неколико сирових цвекли.

Кувајте и када се вода прохлади вадите јаја, а затим их премажите уљем.

Млевена паприка

Четири кашике млевене паприке сипајте у литар воде, уз додатак мало соли и сирћета и скувајте јаја. Водите рачуна да не користите љуту паприку, јер љутина може да продре кроз љуску у сама јаја.

Сок од вишње

Јаја ставите у шерпу. Налијте сок од вишања и додајте мало соли, мало сирћета. Кувајте јаја, а када се охладе извадите их из воде и премажите уљем.

БОНУС ВИДЕО: Уради сам - Ускршње корпице од папира

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
МАНАСТИР ОРГАНИЗУЈЕ ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Док свет умире под Содомом и Гомором, отац Арсеније: Места су ограничена, неопходна резервација

МАНАСТИР ОРГАНИЗУЈЕ ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Док свет умире под Содомом и Гомором, отац Арсеније: "Места су ограничена, неопходна резервација"

У СВЕТИЊИ надомак Мионице, "најлуђа ноћ" постаје прилика за духовну обнову и литургијско славље, далеко од греха и световних искушења, кроз молитву, причешће и смирење, док свет издише под теретом "греха, блуда и Содоме".

25. 11. 2024. у 14:11

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ ДО КРАЈА МЕСЕЦА! Не пропустите прилику за велику уштеду