ЧАРОБАН КУГЛОФ СА ПИСТАЋИМА: Иако изгледа тешко, а прави се веома лако

КУГЛОФ са пистаћима и чоколадом се припрема сат времена, а неопходно је само набавити модлу за колач.

ЧАРОБАН КУГЛОФ СА ПИСТАЋИМА: Иако изгледа тешко, а прави се веома лако

Foto: Shutterstock

Уколико немате округлу модлу, сипајте смесу у плех.

Потребно је:

  • 130 г чоколаде за кување
  • 160 г шећера
  • 120 г маргарина или маслаца
  • 6 јаја
  • 40 г шећера у праху
  • 130 г брашна
  • 100 г кандираног воћа (брусница, ананас)
  • 50 г очишћених пистаћа
  • 150 г млечне чоколаде
  • кесица прашка за пециво

На пари отопите чоколаду за кување, заједно са маргарином (маслацом) и шећером. Затим скините посуду са шпорета и умутите у њој жуманца и прашак за пециво, да маса буде фина, пенаста. Одвојено умутите беланца у чврст снег и додајте шећер у праху, а затим и брашно.

Лагано, мешајући ручно, сједините обе смесе и додајте кандирано воће. Силиконски калуп премажите маргарином и у њега сипајте припремљену смесу. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 50 минута.

Колач извадите из калупа тек када се охлади и преко њега прелијте отопљену млечну чоколаду. Ситно исецкане пистаће поспите преко мекане чоколаде и ставите у фрижидер да се мало стегне.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ: Укидају се санкције које су Русе посебно болеле!