НЕМАТЕ ИДЕЈУ ЗА РУЧАК? Риба и пиринач као предлог је ОДЛИЧНО решење (ВИДЕО)
БАКА НАМ даје одличан рецепт за брз оброк када немате идеју шта бисте данас правили за ручак.
Рецепт идеалан за оне који немају идеју за данашњи ручак.
Риба и пиринач - састојци:
пар филета сома
2 шаргарепе
лонче од 100 гр пиринча
1 веза младог црног лука
соли, бибера
1 кашичицу црвене млевене паприке
белог лука
першунов лист
уље
Риба и пиринач - припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан млади лук и шаргарепу, додати опран пиринач шољу и 3 шоље воде и кувати на тихој ватри. Пред крај додати соли, бибер и першуновог листа.
Филете сома исећи на комаде, па је мало крпом осушити и упити вишак воде. Посути са белим луком у гранулама. На фолију ставити 2 кашике кукурузног брашна 1 хлебног по жељи сувог зачина и соли млевене паприке црвене и све измешати. Кроз то добро провући и притиснути рибу са свих страна.
Плех обложити уљем, па свако парче умочити у уље у тепсији са једном страном, и ређати једно до друге. На крај истрести пиринач па распоредити. Пећи на 210 степени Ц око 25-40 мин да се лепо зарумени у зависности од рерне. Фантастично заиста!!!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)