НЕМАТЕ ИДЕЈУ ЗА РУЧАК? Риба и пиринач као предлог је ОДЛИЧНО решење (ВИДЕО)

Novosti online

13. 04. 2023. у 12:00

БАКА НАМ даје одличан рецепт за брз оброк када немате идеју шта бисте данас правили за ручак.

НЕМАТЕ ИДЕЈУ ЗА РУЧАК? Риба и пиринач као предлог је ОДЛИЧНО решење (ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Рецепт идеалан за оне који немају идеју за данашњи ручак.

Риба и пиринач - састојци:

пар филета сома
2 шаргарепе
лонче од 100 гр пиринча
1 веза младог црног лука
соли, бибера
1 кашичицу црвене млевене паприке
белог лука
першунов лист
уље

Риба и пиринач - припрема:

На уљу пропржити ситно сецкан млади лук и шаргарепу, додати опран пиринач шољу и 3 шоље воде и кувати на тихој ватри. Пред крај додати соли, бибер и першуновог листа.

Филете сома исећи на комаде, па је мало крпом осушити и упити вишак воде. Посути са белим луком у гранулама. На фолију ставити 2 кашике кукурузног брашна 1 хлебног по жељи сувог зачина и соли  млевене паприке црвене и све измешати. Кроз то добро провући и притиснути рибу са свих страна.

Плех обложити уљем, па свако парче умочити у уље у тепсији са једном страном, и ређати једно до друге. На крај истрести пиринач па распоредити. Пећи на 210 степени Ц око 25-40 мин да се лепо зарумени у зависности од рерне. Фантастично заиста!!!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ЗА НАШУ ЗЕМЉУ УВЕК ИМАМ МОТИВАЦИЈУ: Алекса Аврамовић блиста после пласмана на Евробаскет