РЕЦЕПТ ЗА МУСАКУ СА СЛАНИНИЦОМ: Јело које сте у детињству обожавали, а волите га и данас (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

12. 04. 2023. у 18:00

ЕВО КАКО да препремите одлично гурманско јело за целу породицу

РЕЦЕПТ ЗА МУСАКУ СА СЛАНИНИЦОМ: Јело које сте у детињству обожавали, а волите га и данас (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Присетите се укуса који ће вас вратити у детињство.

Мусака са сланином - састојци:

350 гр млевеног меса
1 главица црног лука
150 гр суве сланинице
3 јаја
уље
бибер
со 
црвена млевена паприка
500 гр кромпира
200 гр киселе павлаке
2 јаја
50 мл млека
першунов лист

Мусака са сланином - припрема:

На уљу пропржити део сланине на коцкице, па кад се истопи ту убацити сецкан лук и продинстати. Додати млевено месо, па издинастати.

Скинути са ватре додати соли, бибер, паприку и 1 јаје. Умутити посебно јаја, додати павлаку и млеко, па изједначити. Кромпир очистити, па исећи на танке кругове, посолити, побиберти и додати мало црвене паприке.

Фото: Приватна архива

 

Тепсију 30x25 цм премазати уљем. На дно поређати сав кромпир, па га поравнати. Преко кромпира додати месо изравнати, а преко меса умућена павлака.

Нарендати мало качкаваља, сецканог першуна и поређати насечену суву сланину. Пећи на 220 степени Ц око 50-60 мин.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ЗВЕЗДА СЕ ПОХВАЛИЛА: Ових пет странаца иду с Маракане - весели