РЕЦЕПТ ЗА МУСАКУ СА СЛАНИНИЦОМ: Јело које сте у детињству обожавали, а волите га и данас (ФОТО/ВИДЕО)
ЕВО КАКО да препремите одлично гурманско јело за целу породицу
Присетите се укуса који ће вас вратити у детињство.
Мусака са сланином - састојци:
350 гр млевеног меса
1 главица црног лука
150 гр суве сланинице
3 јаја
уље
бибер
со
црвена млевена паприка
500 гр кромпира
200 гр киселе павлаке
2 јаја
50 мл млека
першунов лист
Мусака са сланином - припрема:
На уљу пропржити део сланине на коцкице, па кад се истопи ту убацити сецкан лук и продинстати. Додати млевено месо, па издинастати.
Скинути са ватре додати соли, бибер, паприку и 1 јаје. Умутити посебно јаја, додати павлаку и млеко, па изједначити. Кромпир очистити, па исећи на танке кругове, посолити, побиберти и додати мало црвене паприке.
Тепсију 30x25 цм премазати уљем. На дно поређати сав кромпир, па га поравнати. Преко кромпира додати месо изравнати, а преко меса умућена павлака.
Нарендати мало качкаваља, сецканог першуна и поређати насечену суву сланину. Пећи на 220 степени Ц око 50-60 мин.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГРИЗ, СУВО ГРОЖЂЕ И ОРАСИ: Идеалан колач за средину недеље (ФОТО/ВИДЕО)
22. 03. 2023. у 17:00
БАКА САВЕТУЈЕ: Од једног теста направите два фантастична рецепта (ВИДЕО)
23. 03. 2023. у 18:00
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)