САД ЈЕДАН ОД НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ ПАРТНЕРА СРБИЈЕ: Брнабићева са америчким званичником Дајен Фарел
СРБИЈА је опредељена за даље унапређење сарадње са америчким партнерима, кроз повећање инвестиција, трговинске размене и различите програме развојне подршке, као и кроз даље јачање размена на пољу информационих технологија и енергетике. Ово је истакла премијерка Ана Брнабић током данашњег разговора са заменицом подсекретара за спољну трговину САД Дајен Фарел о привредној сарадњи и оснаживању партнерства две земље.
Како је саопштено из Владе Србије, Брнабићева је оценила је да су САД један од најзначајнијих спољно-политичких и привредних партнера Србије, подсећајући да су америчке фирме ангажоване и на неким од капиталних пројеката у Србији.
Имајући у виду да је приватни сектор стуб економије сваке земље и важан чинилац привредног раста, Фарелова је истакла важност даљег јачања економске сарадње и у овом сегменту. Она је указала и на изузетне потенцијале за сарадњу две земље када је у питању развој зелене енергије и похвалила визију Владе Србије у подршци у дигиталној реформи наше земље. На састанку је разговарано и о сарадњи у области високог образовања између Србије и САД.
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (0)