КВАЛИТЕТНИЈА И РАЗНОВРСНИЈА ИСХРАНА НА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ: Проширен избор оброка и појачана нутритивна вредност
НА Војној академији исхрани се посвећује посебна пажња у циљу одржавања и унапређења захтеваног нивоа психо-физичких и интелектуалних способности свих њених припадника
Стални рад на унапређењу функције исхране усмерен је на правилну исхрану и задовољство корисника, првенствено ученика и кадета, као специфичних категорија узраста, код којих је потребно створити здраве навике у исхрани које доприносе расту њихових укупних способности.
У циљу побољшања квалитета исхране и задовољства свих корисника исхране на Војној акдемији у протеклом периоду урађено је много када је реч о унапређењу техничко-технолошког и нутритивног аспекта функције исхране.
Проширен је избор оброка увођењем доручка на бази два менија и ручка на бази три менија. Нутритивна вредност доручка појачана је додавањем допунских компоненти уз истовремено увећање норматива постојећих прехрамбених производа.
Јеловник је, такође, обогаћен новом компонентом - мешавином житних пахуљица са и без сушеног воћа, коју кадети по сопственом избору могу користити уз доручак, а њом се на квалитетнији и потпунији начин задовољавају нутритивне и енергетске потребе кадета, генерисане повећаним психо-физичким напрезањима у редовној настави и на спортским активностима, као и способност за боље праћење наставе и усвајање нових знања (олигоелементи, алкалоиди и витамини групе „Б“).
Како би се за исхрану кадета и свих припадника Војске Србије обезбедили квалитетни прехрамбени производи промењени су кондиторски производи који се користе за ужину. Набављени су вафл производи, житни производ, кекс са млечном чоколадом и други производи који су свој квалитет потврдили на тржишту и радо су прихваћени и од стране кадета Војне академије.
Први пут је уведено да су индивидуална паковања тих производа обележена логом Војске Србије.
За потребе исхране припадника Војске Србије део прехрамбених производа се набављаја у квалитету који је изнад квалитета који је заступљен на тржишту. Месне конзерве, које су битан сегмент исхране у Војсци, набављају се на основу посебних захтева квалитета како би се обезбедила дуготрајност и прихватљивост од стране корисника.
Спровођењем доследне контроле и корективних мера побољшан је и квалитет и асортиман сезонског воћа и поврћа, пекарских производа, свежег меса и сувомеснатих производа који се свакодневно користе у исхрани кадета.
Уређењем унутрашњости кадетског ресторана, постављањем новог осветљења и дисплеја са корисним информацијама о дневним менијима, амбијент сале за обедовање је учињен пријатнијим и функционалнијим за коришћење.
У централном делу сале за обедовање инсталирана је витрина за салате са разноврсним дневним менијем састављеним од три врсте салата, чиме је омогућено самопослуживање у складу са личним афинитетима кадета.
Заменом пластичног са порцеланским посуђем за обедовање омогућено је боље очување сензорних и нутритивних својстава хране и повећано задовољство кадета и свих оних који се хране на Војној академији.
Набављене су и стављене у функцију најсавременије машине за термичку обраду намирница, које омогућавају већу економичност технолошког процеса обраде намирница и боље органолептичке и нутритивне карактеристике хране у складу са потребама абонената, као и машине за прање прибора и посуђа чиме је унапређен санитарно-безбедносни аспект припреме и поделе хране према највишим стандардима.
Препоручујемо
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)
МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.
14. 11. 2024. у 17:17
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
ЧИТУЉА КОСТИЋУ ОД ДЕЦЕ: "Живиш кроз нас - настављамо с поносом"
МИОДРАГ Костић, оснивач и председник МК Групе, преминуо је у среду ујутру.
14. 11. 2024. у 12:46
Коментари (0)