ПРВА MICHELIN ЗВЕЗДИЦА СТИГЛА У СРБИЈУ: Fleur de Sel, ресторан Атељеа вина Шапат, добитник најпрестижније награде за гастрономски ужитак

Промо

17. 12. 2024. у 17:30

НОВИ тренутак у српској гастрономији!

ПРВА MICHELIN ЗВЕЗДИЦА СТИГЛА У СРБИЈУ: Fleur de Sel, ресторан Атељеа вина Шапат, добитник најпрестижније награде за гастрономски ужитак

Фото: Промо

Ресторан Fleur de Sel, у оквиру Атељеа вина Шапат, смештен у Новом Сланкамену, добитник је престижне MICHELIN звездице. Ова награда, која препознаје изузетан квалитет хране, услуге и атмосфере, представља највиши ниво ресторанско-кулинарског признања на глобалној сцени.

- Вреди путовати око 60 километара од центра Београда до овог фасцинантног објекта који нуди врхунску кухињу и одлична вина. Ресторан је окружен са 12 хектара винограда, а трпезарија је елегантног, класичног и савременог стила, са великим прозорима кроз које гости могу уживати у широким погледима на мирни Дунав, винограде и зеленило које окружује објекат. Овде талентовани кувар Никола Стојаковић припрема кухињу која је инспирисана српским традицијама и локалним састојцима, додајући своју креативност коју је стекао радећи широм света. Гости могу бирати између јела по избору (à la carte) или три дегустациона менија – посебно препоручујемо занимљив мени „Од Дунава до Јадрана“ који садржи избор слатководних и морских риба. Ако тражите кулинарско искуство које вас доводи ближе кухињи, где можете посматрати шефове кухиње док раде, изаберите сто иза шефа. На крају, винска карта броји 500 различитих етикета са истинским међународним фокусом, иако је наша очигледна препорука да пробате вина која производи сама винарија, вођена страшћу и стручностима сомелијера Душана Вранића - образложио је своју одлуку MICHELIN-ов жири.

Фото: Промо

На ово престижно признање, у Fleur de Sel-у гледају као на „резултат страственог и посвећеног рада целокупног тима“.

- Поносни смо што је наш рад препознат од стране MICHELIN водича, што је само још једно од бројних признања која смо до сада добили. Ова награда представља круну свега што смо постигли, укључујући и признање од стране Gault & Millau, који нас је прогласио најбољим рестораном у Србији, као и награду за винску карту од стране „Wine Spectator-a“ - изјавио је Душан Вранић, генерални менаџер ресторана Fleur de Sel.

Освајање MICHELIN звездице је доказ изузетног квалитета и стручности, али и значајан корак у брендирању српске гастрономске сцене на светском нивоу. Награда ће, без сумње, допринети даљој препознатљивости и привући шири круг гостију из земље и света, потврђујући посвећеност и иновативност тима који стоји иза ресторана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

Извршни директор компаније Илон Маск на платформи Икс је објаснио да је прелиминарна анализа указала на цурење горива које је узроковало повећање притиска изнад зида мотора.

17. 01. 2025. у 14:48

Коментари (0)

НАЈВЕЋИ РЕЗУЛТАТ У КАРИЈЕРИ СРПСКЕ ТЕНИСЕРКЕ: Ево шта је Олга Даниловић зарадила после победе