ПРВА MICHELIN ЗВЕЗДИЦА СТИГЛА У СРБИЈУ: Fleur de Sel, ресторан Атељеа вина Шапат, добитник најпрестижније награде за гастрономски ужитак
НОВИ тренутак у српској гастрономији!
Ресторан Fleur de Sel, у оквиру Атељеа вина Шапат, смештен у Новом Сланкамену, добитник је престижне MICHELIN звездице. Ова награда, која препознаје изузетан квалитет хране, услуге и атмосфере, представља највиши ниво ресторанско-кулинарског признања на глобалној сцени.
- Вреди путовати око 60 километара од центра Београда до овог фасцинантног објекта који нуди врхунску кухињу и одлична вина. Ресторан је окружен са 12 хектара винограда, а трпезарија је елегантног, класичног и савременог стила, са великим прозорима кроз које гости могу уживати у широким погледима на мирни Дунав, винограде и зеленило које окружује објекат. Овде талентовани кувар Никола Стојаковић припрема кухињу која је инспирисана српским традицијама и локалним састојцима, додајући своју креативност коју је стекао радећи широм света. Гости могу бирати између јела по избору (à la carte) или три дегустациона менија – посебно препоручујемо занимљив мени „Од Дунава до Јадрана“ који садржи избор слатководних и морских риба. Ако тражите кулинарско искуство које вас доводи ближе кухињи, где можете посматрати шефове кухиње док раде, изаберите сто иза шефа. На крају, винска карта броји 500 различитих етикета са истинским међународним фокусом, иако је наша очигледна препорука да пробате вина која производи сама винарија, вођена страшћу и стручностима сомелијера Душана Вранића - образложио је своју одлуку MICHELIN-ов жири.
На ово престижно признање, у Fleur de Sel-у гледају као на „резултат страственог и посвећеног рада целокупног тима“.
- Поносни смо што је наш рад препознат од стране MICHELIN водича, што је само још једно од бројних признања која смо до сада добили. Ова награда представља круну свега што смо постигли, укључујући и признање од стране Gault & Millau, који нас је прогласио најбољим рестораном у Србији, као и награду за винску карту од стране „Wine Spectator-a“ - изјавио је Душан Вранић, генерални менаџер ресторана Fleur de Sel.
Освајање MICHELIN звездице је доказ изузетног квалитета и стручности, али и значајан корак у брендирању српске гастрономске сцене на светском нивоу. Награда ће, без сумње, допринети даљој препознатљивости и привући шири круг гостију из земље и света, потврђујући посвећеност и иновативност тима који стоји иза ресторана.
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ТРАГЕДИЈА, ПОЧИВАЈ У МИРУ" Анђушића погодила вест - нашли га мртвог: "Никад не знате кроз шта људи пролазе"
"ТРАГЕДИЈА, почивај у миру..."
17. 12. 2024. у 18:26
Коментари (0)