ОВО ЈЕ СПИСАК НЕРАДНИХ ДАНА ЗА УСКРС И 1. МАЈ: Ако их спојите, можете направити прави мали одмор (ФОТО)

Новости онлајн

13. 04. 2022. у 12:39

БЛИЖЕ се Ускрс и 1. мај и многи већ размишљају о томе како да споје што више слободних дана током празника. Ово се посебно односи на оне који су се кратко одмарали или уопште нису од Нове године и божићних празника, али и на оне који имају још дана одмора из 2021.

ОВО ЈЕ СПИСАК НЕРАДНИХ ДАНА ЗА УСКРС И 1. МАЈ: Ако их спојите, можете направити прави мали одмор (ФОТО)

Фото: Н. Живановић

Шта кад празник падне у недељу

Ако један од датума када се празнују државни празници Републике Србије падне у недељу, не ради се првог наредног радног дана.

Још имате времена да испланирате свој одмор. Важно је само да дане одмора добро укомбинујете са државним празником и викендом. Истина, искуства показују и да овакву праксу није могуће применити у великом броју приватних фирми и да се много чешће практикује у јавном сектору и државној служби.

Први нерадни дани долазе управо за Ускрс.

Фото: Printscreen

Овај државни празник је 24. априла и празнује се нерадно четири дана, укључујући велики петак, викенд и понедељак. Многи већ неће радити од 18. априла, па ће са узета четири дана одмора од послодавца, практично добити одмор од осам дана.

Са још узета четири слободна дана после празника, могуће је добити и прави одмор од две недеље.

После Ускрса долазе првомајски празници. Први мај пада у недељу, што значи да су нерадни дани понедељак и уторак.

Прошле године било је укупно 13 нерадних дана.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.

14. 11. 2024. у 17:17

Коментари (2)

Кулинарски спектакл укуса и иновација у Београду