ПОМОЋ У УТВРЂИВАЊУ ДИЈАГНОЗЕ: Вештачка интелигенција открива Алцхајмерову болест
19. 07. 2024. у 12:01
НАУЧНИЦИ Универзитета у Кембриџу развили су нови инструмент вештачке интелигенције ( artificial intelligence - АI) који би могао да предвиди да ли ће се код људи који имају благе проблеме са памћењем у будућности развити Алцхајмерова болест.
Повезане вести
ПРОВЕРИТЕ ПОРОДИЧНУ АНАМНЕЗУ: Алцхајмерову болест наслеђујемо од - мајке
НА генетски ризик од развоја Алцхајмерове болести јачи је утицај мајчине него очеве стране, открила је недавна студија.
23. 07. 2024. у 07:30
ИМАТЕ ПРОБЛЕМ СА КОНЦЕНТРАЦИЈОМ И ПАМЋЕЊЕМ? Промените ове животне навике и спречите убрзано старење мозга
СТАРЕЊЕ мозга је природан процес, али убрзано старење мозга није увек природан процес, већ је и последица лоших животних навика за које често мислимо да су безопасне.
11. 06. 2024. у 12:30
Најновије из рубрике
ЛЕШНИК ЧУВА СРЦЕ И ПОДМАЛАЂУЈЕ: Чај код проширених вена и уринарних инфекција, а уље за лепоту
ОСИМ бројних других дарова природе у ово доба године убира се и лешник.
15. 09. 2024. у 06:45
ПРОБЛЕМ И ЗБОГ ШТИТНЕ ЖЛЕЗДЕ: Откријте шта су могући узроци бола у петама
БОЛ у пети је неугодност која мучи милионе људи широм света, и не би је требало занемаривати.
14. 09. 2024. у 07:00
Почео највећи кардиолошки конгрес у Србији: пренос операција уживо
У Београду је почео највећи кардиолошки конгрес "Синергија", у коме учествује више од 1.000 стручњака из Србије и ширег региона југоисточне Европе.
13. 09. 2024. у 13:43
ВЕШ ДА НЕ БУДЕ СТАРИЈИ ОД ГОДИНУ ДАНА? Шта кажу гинеколози и стручњаци о коришћењу доњег рубља
МНОГИ људи не купују довољно често доњи веш, што може да изазове разне здравствене проблеме.
13. 09. 2024. у 07:30
УПОЗОРЕЊЕ ЛЕКАРА: Превише слано штети и желуцу, знате ли колико је довољно?
НУТРИЦИОНИСТИ из Центра за јавно здравље на Универзитету у Бечу открили су да људи из Уједињеног Краљевства који често додају со у своје оброке имају 41 одсто већу вероватноћу да оболе од рака желуца у поређењу с онима који штедљиво соле јело.
13. 09. 2024. у 06:15
Коментари (0)