КОНЗУМИРАЊЕ великих количина индустријски обрађене хране и пића, посебно ако су ове намирнице вештачки заслађене, може да буде повезано са развојем депресије, рекли су коаутори студије др Андрев Кан и Даниел Подолски, професори медицине на Медицинском факултету Харварда.
ВЛАКНА, посебно растворљива влакна, која се налазе у храни као што су овсене пахуљице, јабуке и махунарке, могу смањити укупан холестерол и ЛДЛ (лош) холестерол. Наравно, уз редовно вежбање и смањење уноса засићених масти.
У РИЗИКУ да оболе од неке од болести бубрега су сви старији од 50 година, а посебно ако болују од шећерне болести, гојазни су, пушачи и пате од хипертензије. Број оних који испуњавају ове критеријуме није мали, па је зато важно скренути пажњу на улогу и значај овог парног органа.
ФЕРМЕНТАЦИЈА природног сока јабуке даје један од најефикаснијих природних лекова. Овај еликсир здравља помаже контроли крвног притиска, смањењу нивоа холестерола, побољшава осетљивости на инсулин, убрзава губитак тежине...
ЉУДИ дефинитивно различито доживљавају бол. За једне иста сензација "није страшна", док је за друге "неподношљива". Разлог за различит доживљај јачине бола је, тврде психијатри, и у карактеру особе.
Коментари (0)