ЛЕПА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ КАФЕ: Кофеин спречава дијабетес и гојазност
01. 04. 2023. у 15:00
ВИШИ ниво кофеина у крви смањује ризик од дијабетеса и гојазности показало је најновије истраживање које је обавио тим истраживача са Института Каролинска у Шведској.
Повезане вести
ВАЖНО ЈЕ ШТА ПРВО ПОЈЕДЕМО УЈУТРУ: На празан стомак избегавајте ових 7 намирница (ФОТО)
НА празан стомак није добро појести шта нам прво падне под руку ујутру.
16. 08. 2024. у 07:00
Најновије из рубрике
ДА ЛИ ЈЕ ОВО ЗАИСТА ДОБРО? Студија - Пубертет почиње све раније
НЕДАВНА студија је показала да је 2013. године пубертет код девојчица почео у просеку скоро годину дана раније него 1977. Дечаци, такође, раније улазе у пубертет, али резултати студије овде нису тако јасни као код девојчица.
05. 11. 2024. у 07:50
ДОВОЉНО ЈЕ 20 ГРАМА ДНЕВНО: Пектин из коре цитруса помаже код депресије и анксиозности
НАУЧНИЦИ су открили да пектин присутан у кори цитрусног воћа може да буде кључан састојак у борби против анксиозности.
05. 11. 2024. у 07:00
ВОДЕЋИ ЈЕ УЗРОК ИНВАЛИДИТЕТА: Лагано ходање ублажава бол у леђима
ЗА одрасле особе са историјом болова у доњем делу леђа, ходање може да буде једноставно решење.
04. 11. 2024. у 13:21
ЗБОГ ПРОМЕНЕ ВРЕМЕНА СКАЧЕ И ПРИТИСАК: Упозорење лекара - Ове симптоме никако не игноришите
ВЕЛИКЕ разлике у температури, поготово између јутарње и дневне, узроковале су масовне тегобе са хипертензијом код многих људи, па је и Хитна помоћ имала доста посла око пацијената који пате од високог крвног притиска.
04. 11. 2024. у 07:00
ВОЈВОЂАНИ НАЈХУМАНИЈИ: Резултати истражаивања - Четвртина грађана Србије би донирала органе
ВИШЕ од 80 одсто грађана Србије генерално подржава донирање органа, док је скоро њих четвртина сагласна да породица донира њихове органе уколико се нађу у таквој ситуацији.
03. 11. 2024. у 13:29
DŠ
02.04.2023. 10:41
Već je 20 mg kofeina toksično, a šalica kave ima 70 mg. U početku ja kava pastelnozelena, a onda pocrni nakon termičke obrade. Samo bi malouman konzumirao pocrnjene pržene krumpiriće, ali "stručnjaci" tvrde da je kava ljekovita!?
Šakota
02.04.2023. 19:39
@DŠ - Pa ti objavi svoja istraživanja i radove na tu temu, kad si već tako kompetentan
DŠ
03.04.2023. 09:34
Doktor Borović: Prva stvar na koju treba skrenuti pažnju je boja zrna pržene kafe. Nepržena kafa je pastelnozelena, a nakon pečenja crna. Zamislite da krompiriće pečete dok ne pocrne, da li biste ih jeli? Isto se dešava i s kafom. Kad se prži na tolikoj temperaturi, dolazi do oštećenja strukture zrna, pocrni i stvara se kancerogeni akrilamid. Sudija Elihu Berle iz Kalifornije primorao prodavce je kafe da na kesice stave javno upozorenje o njenoj štetnosti!