МУЧЕ ВАС ГАСОВИ И НАДИМАЊЕ? Уз овакав јеловник и промену исхране решите проблеме са варењем (ФОТО)
УКОЛИКО често патите од гасова и надувеног стомака, то је сигуран сигнал да органи за варење не функционишу како треба.
Код огромног броја људи ово стање је директна последица лошег одабира намирница. Зато је прави избор трпезе најбољи начин да се успешно решите проблема са надимањем. У супротном ако се надутост игнорише, временом се може доћи у ситуацију да утиче на квалитет живота, ограничава активности и чини да се осећате лоше.
Циљ исхране против надутости је да ублажи ове непријатне симптоме, а да би се то постигло основно правило је да се избегавају угљени хидрати, јер они накупљају воду. Трпеза, уз коју нема надимања, подразумева да од воћа можете да једете банану, боровницу, брусницу, грожђе, грејп, киви, лимун, лимету, мандарину, поморанџу, малину. Од житарица требало би јести оне без глутена - пиринач, овас и паленту.
Када је о млечним производима реч саветују се млеко и јогурт без лактозе, као и сојино, овсено и пиринчано млеко. Уместо маслаца се препоручује маслиново уље. Од поврћа су пожељни шаргарепа, целер, краставац, зелено лиснато поврће, бундева, маслина, кромпир, тиквица и жута паприка.
Свако јело зачините босиљком, чилијем, ментом, ориганом, першуном, рузмарином и тимијаном.
У току прве три до четири недеље смете да једете само дозвољене намирнице, а потом да поступно додајете и осталу храну. Тако ћете моћи да обратите пажњу на појаву симптома и да схватите која врста хране узрокује пробавне сметње вашем организму.
Понедељак
Доручак: овсене пахуљице са јогуртом без лактозе и сушеним брусницама
Ужина: краставац
Ручак: пилетина са роштиља зачињена
по жељи и салата од шаргарепе
Вечера: пуњене паприке
Уторак
Доручак: кокосове, овсене и ражане пахуљице са јогуртом без лактозе и бадемима и бананом
Ужина: поморанџа
Ручак: пастрмка и барени кромпир
Вечера: сир, пршута и палента
Среда
Доручак: омлет са спанаћем, паприкама и пармезаном
Ужина: 1/4 шоље мешаних орашастих плодова
Ручак: тиквице пуњене шампињонима
и киноом
Вечера: кромпир чорба
Четвртак
Доручак: палента са пармезаном и сусамом
Ужина: суво грожђе
Ручак: пилетина са спанаћем
Вечера: пуњене тиквице
Петак
Доручак: два барена јаја, ражани хлеб и свежа жута паприка
Ужина: банана
Ручак: ћуретина и интегрални пиринач
Вечера: пиринчана тестенина у сосу од печурака
БОНУС ВИДЕО - УБИЦА НЕГАТИВНЕ ЕНЕРГИЈЕ: Ћилибар има разна лековита својства, а овај је најквалитетнији...
Препоручујемо
КАМЕН У БУБРЕЗИМА ИЗБАЦИТЕ - ХРАНОМ: Ево какав јеловник богат влакнима се подразумева
03. 03. 2022. у 14:45
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
БИЛА САМ ТРУДНА, А ОН ЈЕ БИО ГРУБ: Камера забележила Нолетову и Јецину свађу - снимак изненадио све
НОВАК и Јелена Ђоковић у емотивној вези су од 18. године, што значи да су пола живота провели заједно. Важе за један од најскладнијих парова, али и код њих се дешавају несугласице.
15. 12. 2024. у 12:00
Коментари (0)