SADILI BILJKE U STAKLENIKU: Matematička gimnazija deo međunarodnog projekta "Pametna školska bašta"

B.B.

26. 09. 2024. u 12:17

ODMOR od učenja đaci Matematičke gimnazije su proveli u bašti sadeći biljke. U okviru projekta "Pametna školska bašta" učenici članovi Sekcije održivog razvoja su, zajedno sa profesorima, posadili različite biljke.

САДИЛИ БИЉКЕ У СТАКЛЕНИКУ: Математичка гимназија део међународног пројекта Паметна школска башта

Foto: Matematička gimnazija

Pored praktičnog i zabavnog, ova akcija imala je i edukativni karakter, jer su srednjoškolci imali priliku da nauče nešto novo o različitim vrstama biljaka, pravilnom presađivanju i održavanju bašte, ali i razviju svest o ekološki održivom baštovanstvu. Srednjoškolci su počeli da  prave pametne alate koji će omogućiti da se digitalizuje praćenje stanja školske bašte.

Oni su, nedavno,  zajedno sa svojim profesorima postavili staklenik u dvorištu škole, u sklopu ovog Erazmus projekta . Đaci su pomogli da se cigle donesu u dvorište i postave kao podloga. Radne akcije i radionice imaju za cilj ima da, postavljanjem bašte, ulepšaju dvorište, ali i pomognu učenicima da nauče nešto novo i u tome uživaju

. Projekat spada u grupu malih partnerstava - promovisanje interesovanja i izvanrednosti u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM) i podržavanje digitalnih i zelenih kapaciteta u sektoru srednjeg obrazovanja.

U projektu učestvuju učenici od prvog do četvrtog razreda, a realizacija je planirana tokom ove i sledeće godine. Cilj je unapređenje rada školskih sekcija i vannastavnih aktivnosti kako bi se podstakli učenici da aktivno učestvuju u nastavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RUSI SRAVNJUJU UGLEDAR SA ZEMLJOM: Grad je opkoljen - ovo su poslednji trenuci (VIDEO)