NAGRADE ZA NAJBOLJE: Opština Vračar nagradila vukovce i đake generacije

B.B.

24. 06. 2024. u 15:13

POVODOM završetka školske godine, opština Vračar tradicionalno je nagradila najbolje. Nosiocima diplome "Vuk Karadžić" i priznanja "Đak generacije", uručene su pohvalnice i knjige, kao podsetnik na veliki uspeh i izuzetne rezultate koje su tokom školovanja ostvarili.

НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ: Општина Врачар наградила вуковце и ђаке генерације

Foto. opština Vračar

Najbolje osnovce pozdravio je Dragi Lukić, član Veća zadužen za obrazovanje, koji je istakao da je Opština Vračar najlepša i najveselija sa toliko mladosti i najboljih đaka na jednom mestu.

- Setio sam se da ste vi, kada sam došao u opštinu na ovu funkciju, bili đaci prvaci i delio sam vam poklone u školskim dvorištima - rekao je Lukić. - Kako je brzo prošlo vreme vi ste danas osmaci, i to Vukovci. Brzo će doći vreme kada ćete vi biti maturanti, pa ćemo vas ponovo nagraditi i slaviti vaše uspehe.

Najuspešnije srednjoškolce pozdravila je zamenica predsednika opštine Radmila Sarić.

- Ovo je veliki dan za sve vas i kraj jednog ozbiljnog truda, rada i vrednog školovanja - nasvela je ona. - Putevi su pred vama otvoreni, a ja vam želim da izaberete onaj koji želite, koji osećate da vam najviše odgovara, i da na tom putu imate puno sreće.

Ove godine u vračarskim osnovnim i srednjim školama 235 đaka nagrađeno je diplomom "Vuk Karadžić", i to 142 učenika osnovnih škola i 93 srednjoškolca, dok je 10 učenika ponelo priznanje "Đak generacije". Na teritoriji opštine Vračar nalazi se sedam osnovnih i tri muzičke niže škole, III i XIV gimnazija, Arhitektonska tehnička škola, Tehnička škola GSP i dve muzičke srednje škole. Dobitnicima su uručene knjige "Putokazi srpskih velikana", "Teslin čudesni svet", "Rat i mir" i "Ideja koja je dobila krila".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru