TERETNJACI STOPIRANI NA DRINI: Most između dva Zvornika u Srbiji i BiH zatvoren za kamione

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

07. 05. 2024. u 12:18

MOST preko Drine između Malog Zvornika u Srbiji i Zvornika u Bosni i Hercegovini nedavno je zbog novootkrivenih oštećenja zatvoren za vozila teža od pet tona. To je donelo mnogo problema i novih troškova privrednicima, jer svoje teretnjake preusmeravaju ka drugim mostovima. Posebno ih muči to što se ne zna kada će ova ćuprija biti osposobljena i za teže kamione.

ТЕРЕТЊАЦИ СТОПИРАНИ НА ДРИНИ: Мост између два Зворника у Србији и БиХ затворен за камионе

foto v mitrić

Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik, kaže da je u toku procedura izbora najpovoljnijeg izvođača radova u rekonstrukciji mosta, koju treba da sprovede Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

- Tek kada se izabere izvođač radova, biće poznato i kada će početi obnova mosta i koji je predviđeni rok za završetak ovog posla - kaže Jevtić. - Obustava saobraćaja na mostu preko reke Drine za vozila čija je ukupna masa veća od pet tona važiće do završetka rekonstrukcije ovog objekta.

Zabrana za teretnjake na snazi je od pre dvadesetak dana, zbog novih oštećenja koja je uočio projektant prilikom nedavnog vanrednog pregleda mosta.

Prema Jevtićevim rečima, iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" stigla je zvanična informacija da je u toku "dopuna projekta rekonstrukcije mosta, kako bi dokumentom bila obuhvaćena novonastala oštećenja".

- Nakon dopune projektne dokumentacije, kako nam je saopšteno, sledi sprovođenje procedure vezane za rekonstrukciju objekta, za šta je nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije - kaže Jevtić.

Ova zabrana donela je velike muke privrednicima, jer sada moraju da idu na druge mostove. Većina "teškaša" upućuje se pre svega na saobraćajnicu Bratoljub na Drini između Ljubovije i Bratunca, odnosno između Srbije i Republike Srpske, što je znatno dalje i skuplje. Zbog zatvaranja ćuprije između dva Zvornika, most Bratoljub kao i prilazi ka njemu, na kojima uobičajeno nema puno saobraćaja, ovih dana zakrčeni su od kamiona i teretnjaka. Upravo zbog novonastalih troškova privrednici svakodnevno traže odgovore od lokalnih vlasti.

Ni nad Šepkom nije sigurno

BILO je, navodno, inicijativa da se teretnjaci preusmere na most na Šepku, kod Loznice, kuda inače godinama ne idu kamioni, ali su nadležni ocenili da ni ta građevina, podignuta pre 54 godine, nije kadra da izdrži velike transporte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)