NOVI UDARAC ZA KIJEV: Ruska vojska prešla granicu harkovske oblasti na još jednom pravcu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 05. 2024. u 22:03

SA linije borbenog dodira stižu informacije da su ruske trupe prešle granicu Harkovske oblasti u još jednom pravcu. Sada sa strane Luganske Narodne Republike zapadno od grada Svatova.

НОВИ УДАРАЦ ЗА КИЈЕВ: Руска војска прешла границу харковске области на још једном правцу

Foto Tanjug/AP

Pojavile su se informacije da su Oružane snage Rusije, otvorivši vatru na ukrajinske snage u rejonu sela Mjasožarovka (Artjomovka), ušle u selo i konsoliduju svoju poziciju. Istovremeno, selo se pokriva iz više pravaca, prelazeći granicu Harkovske oblasti.

Selo Artjomovka teritorijalno pripada LNR. Istovremeno, njegova kontrola omogućava dalji razvoj ofanzive ka istočnoj obali Oskolskog akumulacionog jezera uz istovremeni bočni napad na ukrajinske položaje u rejonu naselja Lozovaja.

Uzimajući u obzir činjenicu da su ruske trupe nedavno zauzele nekoliko sela u Harkovskoj oblasti – bliže Kupjansku (Kislovka, Hramalnoje, Kotljarovka), napredovanje do jezera Oskol može se izvršiti u nekoliko oblasti. Shodno tome, ukrajinske jedinice trebaju da prebaci rezerve u Lozovaju kako jedinice Oružanih snaga Ukrajine u ovoj oblasti Harkovske oblasti ne bi završile u vatrenoj „torbi“. Ako ukrajinske oružane snage pokušaju da ostave sve kako jeste, onda ruske trupe mogu da unište njihove odbrambene jedinice u istoj Lozovaji i da dođu do obale Oskola.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet