ŽENEVA KAO LUKA SPASA: Đoković traži formu za Rolan Garos

Novosti online

19. 05. 2024. u 07:44

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković igraće turnir iz serije ATP 250 u Ženevi, koji počinje danas i trajaće do 25. maja. Đoković je u prvom kolu slobodan, a u drugom bi mogao da se sastane sa Endijem Marijem.

ЖЕНЕВА КАО ЛУКА СПАСА: Ђоковић тражи форму за Ролан Гарос

FOTO: Tanjug/AP


a Rolan Garos

Novak Đoković je prihvatio specijalnu pozivnicu organizatora turnira u Ženevi kako bi se što bolje pripremio za predstojeći Rolan Garos.

Đokovićeva konkurencija je kvalitetna, što mu može poslužiti da psihički, ali i fizički spremniji dočeka nadmetanje u Parizu. Pored toga, Novak će igrati i za prvu titulu u sezoni.

FOTO: Profimedia

Uz Đokovića, i Endi Mari je nagrađen pozivnicom za turnir. Dva tenisera iz takozvane velike četvorke mogu da budu rivali već u drugom kolu, odnosno osmini finala. Marijev prvi rival na turniru je Nemac Janik Hafman.

Uz pomenuti dvojac, igraće i Kaspera Rud, dvostruki osvajač turnira u Ženevi, Tejlor Fric, Ben Šelton i drugi teniseri. Organizatori su saopštili da je ove sezone najjača konkurencija u istoriji turnira, budući da će 11 od 50 najboljih igrača sveta biti prisutno u Švajcarskoj.

Otvoreno prvenstvo Ženeve održava od 1980. godine. Mats Vilander, Sten Vavrinka i Kasper Rud su rekorderi u singlu, osvojili su po dva puta trofej. Poslednji šampion je Nikolas Jari iz Čilea koji ove godine neće braniti titulu.

Novaku Đokoviću je ovo prvi put da nastupa na turniru u Ženevi.

Novak Đoković će prvi put u karijeri igrati turnir u Ženevi. Ukoliko mu prvi rival u Švajcarskoj bude Endi Mari, odigraće 37. međusobni meč (Đoković vodi 25:11), dok protiv Hafmana nikada nije igrao.

Đoković bi na putu do finala mogao da igra protiv tenisera poput Denisa Šapovalova, Talona Grikspora ili Tejlora Frica. Kasper Rud i Ben Šelton se nalaze u drugoj polovini žreba.

Rud će u prvom kolu igrati protiv Australijanca Rinkija Hidžikate ili kvalifikanta. Norvežanin ima skor od 9:1 u Ženevi, prošle godine je izgubio u četvrtfinalu od Nikolasa Jarija.

Treći nosilac Tejlor Fric počeće turnir protiv sunarodnika Aleksa Mikelsena ili kvalifikanta. Četvrti nosilac, takođe Amerikanac Ben Šelton igraće u drugom kolu protiv Flavija Kobolija ili Aslana Karaceva.

Turnir u Ženevi startuje danas i igraće se do 25. maja za ukupan nagradni fond od 651.865 evra.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!