NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ-a: Ovi delovi Srbije danas na udaru pljuskova i grmljavine, a moguća je pojava još jedne nepogode

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

07. 05. 2024. u 07:25

U SRBIJI se danas očekuje promenljivo oblačno i toplo vreme, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje i novu najavu o pogoršanju vremena u poslepodnevnim časovima.

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: Ови делови Србије данас на удару пљускова и грмљавине, а могућа је појава још једне непогоде

Foto: Tanjug

Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od devet do 16 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 24 do 27 stepeni.

Od danas posle podne nestabilno

- Lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Srbije ponovo se očekuju od danas (7. maja) posle podne. Od sutra (8. maja) do kraja nedelje (12.maja) malo svežije sa dnevnim temperaturama od 19 do 24 °S. Sutra i u četvrtak će kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom biti najučestaliji pa se očekuju u većini mesta, a lokalno će biti praćeni sitnim gradom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. Od petka (10. maja) više sunčanih sati, a padavine će postati ređa pojava - navodi se u novoj najavi RHMZ-a.

Upozorenje na obilne pljuskove

Ovogo jutra na sajtu RHMZ-a osvanulo je upozorenje za pojedine delove Srbije zbog obilnih pljuskova praćenih grmljavinom, ali i mogućnosti pojave grada.

- U sredu (8. maja) i četvrtak (9. maja) nestabilno vreme mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, a ponegde u jugozapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije i sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćenim sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina (većom od 20 mm za 3 sata) za kratko vreme - saopšteno je.

Upaljen meteoalarm u celoj Srbiji

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteoalarm zbog grmljavine, dok je u Bačkoj, Banatu, Sremu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji ovo upozorenje na snazi i zbog kiše.

Foto: Printskrin

BONUS VIDEO: DONACIJA JAJNIH ĆELIJA: Genetika ili materinstvo?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!