TSC NE ODUSTAJE OD LIGE ŠAMPIONA: Radnički je hit sezone u Superligi Srbije

O. M.

08. 05. 2024. u 10:41

OSTALA su još četiri kola do kraja fudbalskog prvenstva Srbije, a borba za drugo mesto u Ligi šampiona (novi/stari šampiona Crvena zvezda je sigurna) i dalje je neizvesna.

ТСЦ НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ЛИГЕ ШАМПИОНА: Раднички је хит сезоне у Суперлиги Србије

FOTO: M. Vukadinović

Doskora "sigurni" Partizan vezao je četiri poraza, pa je od borbe za titulu došao u situaciju da brani i drugo mesto, od ekipe koja je prošle godine bila vicešampion, TSC-a.

Ekipa iz Bačke Topole nedavno je pobedila Partizan, ali je u prošlom kolu izgubila od Crvene zvezde, pa sada ima četiri boda manje od crno-belih. Danas ima težak zadatak protiv kragujevačog Radničkog koji ovog proleća igra fenomenalan fudbal pod vođstvom bosanskog stručnjaka Feđe Dudića i ima ambiciju da se plasira u Ligu Evrope.

Čini se da TSC ima lakši raspored od Partizana do kraja prvenstva, jer sa Čukaričkim igraju kod kuće, a u poslednjem kolu dočekuju Napredak. Jedino gostovanje do kraja imaju u Lučanima gde ih dočekuje nezainteresovana Mladost, dok će Partizan u poslednjem kolu igrati sa Radničkim kome će tada bod ili sva tri možda značiti prolaz u Evropu.

Radnički iz Kragujevca nije uspeo da se plasira u finale Kupa pošto je nesrećno izgubio od Vojvodine, ali su se vrzo oporavili "đavoli" i dvema pobedama povećali sjajnu seriju u prvenstvu na šest uzastopnih pobeda. Da nije bilo pomalo i neočekivanog poraza u Lučanima od Mladosti, Radnički bi još bio u trci i za drugo mesto, ovako ostaje im da se bore sa TSC-om, Čukaričkim i Vojvodinom za jedno od prva četiri mesta ili pet ako Zvezda osvoji Kup.

TSC je Evropu obezbedio, ali ako ne odu u Ligu šampiona, nije svejedno s koje pozicije će u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ako "crveno-beli odbrane "duplu krunu", i treće i četvrto mesto vodiće u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali treće mesto bi garantovalo grupnu fazu Lige konferencija jer vodi direktno u plej-of za drugo po snazi evropsko takmičenje. Ako Kup osvoji Vojvodina, "stara dama" će u plej-of za Ligu Evrope.

U prvom delu sezone TSC je pobedio sa 1:0 u Bačkoj Topoli, dok je u Kragujevcu bilo 0:0.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 2,35)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)