NEMAC POKORIO RIM: Zverev preko Čileanca do šeste masters titule u karijeri! (FOTO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

19. 05. 2024. u 19:05

BILA je 2021. godina kada je nemački teniser Aleksandar Zverev osvojio poslednju masters titulu. To je ponovo uradio ove nedelje pošto je u finalu Rima pobedio Čileanca Nikolasa Đarija sa 6:4, 7:5.

НЕМАЦ ПОКОРИО РИМ: Зверев преко Чилеанца до шесте мастерс титуле у каријери! (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj 27-godišnjak iz Hamburga će od ponedeljka biti četvrti na ATP listi. Njemu je ovo bio šesti trofej sa turnira iz serije 1.000, a drugi put je podigao pehar u "večnom gradu".

Zverev je tako postao jedini igrač uz Novaka Đokovića i Rafael Nadala koji je u 21. veku dva ili više puta osvajao masters u prestonici Italije.

Što se meča tiče, Nemac je jedini brejk u prvom setu napravio u desetom gemu. Mogao je to da uradi i ranije, ali je u osmom propustio dve prilike za tako nešto.

Drugi set je protekao takođe u dominaciji Zvereva. On je pri rezultatu 5:4 propustio dve meč lopte. Ipak, to što nije iskoristio u desetom, jeste u 12. gemu kada je četvrtu meč loptu realizovao i to je značilo da može da počne sa slavljem.

Podsetimo, Nemcu je ovo 22. titula u karijeri, prva koju je osvojio ove godine. Nema sumnje da bi ovo mogao da mu bude veliki zamajac za Rolan Garos na kom će biti četvrti nosilac.

BONUS VIDEO: "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!