NA JESEN NOVI POZIV POLJOPRIVREDNICIMA Tanasković: Država će pomoći svima da zamene stare traktore novim i modernijim (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 03. 2024. u 18:37

MINISTARKA poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković istakla je danas da će na jesen ove godine biti objavljen poziv za poljoprivrednike u okviru programa IPARD III,, koji im omogućava od 60 do 75 odsto povrata za kupljenu mehanizaciju.

НА ЈЕСЕН НОВИ ПОЗИВ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА Танасковић: Држава ће помоћи свима да замене старе тракторе новим и модернијим (ФОТО)

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

- Neophodno je da obezbedimo i one koji još uvek nisu odlučili da kupe novu mehanizaciju, pa se nadam da ćete svi u što kraćem periodu zameniti svoje stare traktore novim i modernijim, a država je tu da vam u tome pomogne - rekla je ministarka.

Ona je to izjavila u Kruševcu prilikom dodele subvencionisanih ramova za traktore, čemu su, pored ostalih, prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Naglasila je da kada je reč o zameni mehanizacije nema nikakvog ograničenja u godinama.

- Mogla sam neretko da čujem da poljoprivrednici kažu da su stari za to, a ja im poručujem da nije tako, jer država nastoji da sve vas razume i poptuno je odlučna u tom smislu - navodi ministarka.

Tanasković je istakla da je država stavila kao prioritet bezbednost poljoprivrednika.

- Pored ulaganja i svega što je urađeno u sektoru poljoprivrede prošle i ove godine, poput izmirenja svih dugova i uvećanja, na kraju krajeva, svih subvencija i mogućnosti da idete u nove modernije tehnologije, jeste i vaša bezbednost -  poručila je ona poljoprivrednicima.

Prema njenim rečima, cilj vlade je da poljoprivrednike obezbedi kako na putu, tako i na njivi, jer, kako kaže, neretko se dešava da mladi ljudi stradaju prevrtanjem, pa je zato i veoma važna ova dodela subvencionisanih ramova za traktore.

- To je nešto što već drugu godinu radimo, a nastavićemo s tim i u budućnosti preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Agencije za bezbednosti - naglasila je ona.

Ministarka je istakla da je primarni poljoprivredni proizvođač prioritet države.

- Mi hoćemo da izađemo na crtu sa svim velikim silama u smislu bezbednosti i našeg nezavisnog stava po pitanju hrane i, uopšte, poljoprivredne proizvodnje, pa ćemo nadalje u narednom periodu uvećavati ulaganja - ističe Jelena Tanasković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)