ОРЕО ЧИЗКЕЈК: Направите феноменални колач и задовољите сва чула

Новости онлине

24. 04. 2024. у 17:00

Уколико вам понестаје идеја за укусне домаће слаткише, имамо предлог за савршену комбинацију укуса чувеног орео кекса и традиционалног чизкејк колача.

ОРЕО ЧИЗКЕЈК: Направите феноменални колач и задовољите сва чула

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • База:
  • 2 шоље млевених Орео кекса
  • 1/2 шоље отопљеног путера
  • Фил:
  • 3 паковања киселе павлаке (укупно 600г)
  • 1 1/2 шоље шећера
  • 1 кашичица ванилин шећера
  • 4 јаја
  • 2 шоље мрвица Орео кекса

Припрема:

Помешати млевене Орео кексе с отопљеним путером и утиснути смесу у дно калупа за чизкејк.

Умутити киселу павлаку, шећер и ванилу. Додавати једно по једно јаје, мутећи између сваког додатка.

Додати мрвице Орео кекса и лагано сјединити.

Сипати фил преко базе и пећи у претходно угрејаној рерни на 160°С око 50-60 минута.

Охладити пре него што сечете и послужите.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно!