НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

МОНТЕ КОЦКЕ: Кремастији колач нисте пробали, а укус је изванредан

Новости онлине

10. 05. 2024. у 13:00

Монте коцке је посластица која обара са ногу и највеће сладокусце. Сјајан је десерт за све ваше посебне прилике, али и за породична окупљања.

МОНТЕ КОЦКЕ: Кремастији колач нисте пробали, а укус је изванредан

Foto: Printskrin Youtube

Састојци за кору:

  • 4 јаја
  • 4 кашике брашна
  • 4 кашике топле воде
  • 4 кашике шећера
  • 2 кашике какаа
  • 1 прашак за пециво
  • 100 мл чоколадног млека за заливање коре

Састојци за бели фил:

  • 1 л млека
  • 6 кашика шећера
  • 8 кашика густина
  • 200 г маслаца

Састојци за таман фил:

  • 500 мл слатке павлаке
  • 200 г црне чоколаде
  • 200 г еврокрема

Припрема кора:

Раздвојите жуманце од беланцета па умутите посебно беланце са прстохватом соли. У жуманце додајте шећер па мутите пенасто, затим воду, па онда брашно и какао са прашком за пециво. Када све то умутите, додајте смеси умућене беланце.

Пеците на 200 степени око пола сата, сами просудите када је бисквит печен.

Благо прохлађен бисквит залијте са 100 мл млаког чоколадног млека.

Припрема белог фила:

Скувајте млеко па додајте шећер и густин. Када смеса проври и згусне се, пустите да се охлади па онда додајте маслац.

Припрема тамног фила:

Загрејте слатку павлаку у шерпици и таман када буде спремна да прокључа склоните је са рингле па додајте чоколаду за кување. Када се растопи додајте и еурокрем. Добро измешајте па пустите да се прохлади.

Ређајте колач тако што ћете прво да ставите кору, па бели фил, па тамни фил.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

РУСИЈА ИЗНЕНАЂЕНА: Дејан Станковић преузео Спартак, али оно што су тада урадили поједини запослени у клубу - све је запањило