БЕЛА ХУАНИТА: Најлепша кремаста торта без печења

Новости онлине

15. 04. 2024. у 13:00

Ако сте љубитељ кремастих и брзих, а преукусних посластица, ову торту ћете обожавати.

БЕЛА ХУАНИТА: Најлепша кремаста торта без печења

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 200 грама наполитанки,
  • 10 кашика шећера,
  • 1 литар млека,
  • 350 грама шлага у праху,
  • 2 кесице желатина.

Припрема:

Кувамо шећер и млеко. Склонимо са шпорета и оставимо да се охлади.

Размутимо желатин у мало млека и додамо у скувано млеко.

Садржај шерпе преспемо у суд за мућење, додамо прашак за шлаг и мутимо миксером.

У калуп обложен најлонском фолијом преспемо део смесе из суда (у овај део можете да додате кокос уколико волите), а у преостали додамо измлевене наполитанке.

Промешемо и овом смесом допунимо калуп. Оставимо у фрижидеру да се смеса стегне.

Миксером мутимо млеко и прашак за шлаг. Извадимо охлађен колач. Шлагом пунимо шприц и украсимо торту. Декоришемо торту по жељи.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)