ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету

Новости онлине

22. 03. 2024. у 10:36

Читава породица ће бити одушевљена укусом и текстуром ове чаробне посластице. Савршена торта за све прилике.

ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету

Фото Shutterstock

Састојци:

Кора

  • 8 беланаца
  • 8 кашика шећера
  • 8 кашика печених, млевених лешника
  • 2 кашике брашна    
  •  5 г прашка за пециво    

Крем:

  • 8 жуманаца
  • 8 кашика шећера
  • 2 кесице или 80 г пудинга од ваниле                                                                                                       
  • 100 г беле чоколаде
  • 100 г маслаца
  • 150 г плазма кекса
  • Још: 100 г беле чоколаде + 1 кашика уља

Припрема:

Улупати беланца са шећером, па им додати лешнике, брашно и прашак за пециво и све заједно спојити. Истрести у велики плех од рерне и пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 180 степени.

За фил помешати жуманца, шећер и густин, па сипати мало хладног млека. Остатак ставити на ватру да проври.

Кад млеко проври, закувати жуманца и мешати док се не згусне. Склонити са ватре, додати маслац и белу чоколаду и мешати док се не отопе и сједине са филом.

Истрести у другу посуду како би се брже охладио и прекрити фолијом. На охлађену кору намазати белу чоколаду коју сте са уљем отопили на пари или у микроталасној.           Оставити да се стегне. Када се фил охладио улупати слатку павлаку. Охлађен фил израдити миксером, додати слатку павлаку и умутити све заједно.                                                        

Изломити млевени кекс и додати крему, а затим све измешати.

Кору пресећи на два дела, па на прву нанети пола фила, поклопити другом кором и премазати остатком фила.

Одгоре декорација по жељи и добро хлађење. 

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НОВИ ШОК У РИМУ! Новак Ђоковић није једини, кући неочекивано иде и шампион мастерса из Мадрида (ВИДЕО)