ПРЕУКУСНА ЧОРБА ОД МИРОЂИЈЕ И ПЕРШУНА: Јело на кашику, које се спрема очас посла

Новости онлине

24. 03. 2024. у 09:30

Доносимо вам неодољиви рецепт за чорбу од мирођије и першуна, која се спрема очас посла.

ПРЕУКУСНА ЧОРБА ОД МИРОЂИЈЕ И ПЕРШУНА: Јело на кашику, које се спрема очас посла

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  100 г свежег першуна
  •  150 г мирођије
  •  1/2 дл уља
  •  1 кашика брашна
  •  2/3 чаше киселог млека
  •  2 јајета
  •  мало сока од лимуна
  •  биозачин

Припрема:

1. Добро опрати и ситно исецкати першун и мирођију, па их издинстати на уљу. Додати биозачин.

2. Додати брашно, пропржити и њега, па сипати врућу воду и крчкати 15 минута.

3. Чорби на крају додати умућена жуманца с киселим млеком.

4. На самом крају додати мало лимуновог сока и јело послужити вруће.

5. Савет: Пазите колико воде додајете, чорба не сме да буде ни превише густа, ни превише ретка.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СНИМАК! Ево како је Новак Ђоковић погођен флашом у главу (ВИДЕО)