3 NAJKREMASTIJE MRSNE TORTE BEZ PEČENJA: Gotove su za manje od 20 minuta, a tope se u ustima (VIDEO)

Novosti online

20. 01. 2024. u 17:48

Donosimo vam recepte za 3 najkremastije mrsne torte, koje se spremaju za manje od 20 minuta.

3 НАЈКРЕМАСТИЈЕ МРСНЕ ТОРТЕ БЕЗ ПЕЧЕЊА: Готове су за мање од 20 минута, а топе се у устима (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Jeceine kulinarije

Beli anđeo

Potrebno:

1 pakovanje kora za rozen tortu

1 l mleka
4 kesice pudinga od vanile
200 g bele čokolade
12 kašika šećera
100 g mleka u prahu
250 g margarina
125 g putera
500 g šlaga
4 čaše kisele pavlake

Foto: Printskrin Jutjub

Priprema:

Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti puding da se ohladi. Kada se puding ohladi sjediniti ga sa puterom, margarinom i mlekom u prahu. Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil. Sve lepo sjediniti. Zatim za drugi fil umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, sve dobro lagano sjediniti varjačom.

Filovati: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ima materijala, poslednju koru premazati šlagom.

 

Foto: Printskrin Jutjub

Lenja žena

Sastojci:

200 g krema

300 g plazme mlevene
300 g malina
Šlag
Orasi za dekoraciju

Priprema:

Umutite oko 700 grama šlaga. Podelite šlag na tri jednaka dela. U prvi deo stavite mlevenu plazmu, u drugi deo stavite krem, a treći deo ostavite takav kakav jeste. Složite u kalup prvo deo sa plazmom, pa preko poređajte maline, pa stavite deo šlaga sa kremom, pa poređajte maline, pa reko šlag bez ičega i pospite orasima. To je to. Ohladite i poslužite.

 

 

Pesak torta

Sastojci:

1 l mleka

4 pudinga od vanile
300g šećera
250g margarina
200g mlevenog keksa
200g kokosa
200g mlevenih oraha
šlag za dekoraciju

Foto: Printskrin Jutjub/ Kuvajmo lako

Priprema:

Skuvajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputama s kesice, nego u 1 l mleka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin koji je penasto umućen sa šećerom. Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodati kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks. Treba dodati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati. U kalup za tortu staviti prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima. Tortu zatim po želji dekorišite umućenim šlagom. Po želji, ostavite tortu u frižider da se stegne.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!