NAPRAVITE JEDNOSTAVNU, ALI IZDAŠNU ŽIŠKA SALATU: Ako želite brz ali zdrav i hranjiv obrok, ovo je recept za vas

Novosti online

16. 05. 2024. u 18:00

Ovaj recept za pripremu laganog ručka toliko je jednostavan i ukusan, ali ono što je u današnje vreme možda i najvažnije pravi se zaista brzo.

НАПРАВИТЕ ЈЕДНОСТАВНУ, АЛИ ИЗДАШНУ ЖИШКА САЛАТУ: Ако желите брз али здрав и храњив оброк, ово је рецепт за вас

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 600 g pečenog pilećeg filea (može i tuna kao zamena)
  • 2 pakovanja miksa salate (1 pakovanje oko 200g)
  • 1 manji krastavac
  • 2 kašike senfa
  • 400 ml grčkog jogurta
  • so
  • origano
  • konzerva kukuruza šećerca
  • semenke i orašasti polodovi (miks)

Priprema: 

U ovoj varijanti recepta ispecite pileći file i iseckajte ga. Zamenski možete da koristite i konzervu tune.

Pomešajte sa mesom u velikoj činiji oprani miks salata i na zalogaje iseckan krastavac. Dodajte konzervu kukuruza šećerca.

U posebnoj posudi napravite preliv. Pomešajte senf, so, začine i grčki jogurt.

Posebno iseckajte semenke i orašaste plodove i potom zajedno sa dresingom prespite sve preko ostalih sastojaka salate.

Sve dobro izmešajte i uživajte.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)