BISKVITI SA SLANINICOM I KAČKAVALJEM: Preukusni i spremni za 15 minuta

Novosti online

01. 05. 2024. u 07:00

Slanina sa kačkavaljem i još upakovana u mekane biskvite jedna je od ideja za idealan doručak ili kao predjelo za prazničnu trpezu.

БИСКВИТИ СА СЛАНИНИЦОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Преукусни и спремни за 15 минута

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g pržene slanine, isečene na kockice
  • 200 g narendanog kačkavalja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 300 g brašna
  • 70 g maslaca
  • malo mleka
  • so i šećer

Priprema:

Uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje dok pripremate ostatak namirnica.

Pripremite slaninu, kačkavalj i puter.

U činiju sipajte brašno i prašak za pecivo, pa ubacite na kockice isečeni maslac.

Dodajte malo šećera i malo soli.

Rukom izmešajte sastojke, tako da zgnječite maslac. Ne morate sve sjediniti, treba da ostanu sitnije grudvice.

U smesu ubacite slaninu i kačkavalj.

Dodajte mleko i pomešajte sve.  Dodajete onoliko mleka koliko bi vam bilo potrebno da napravite smesu poput testa.

Kašikom stavljajte porcijice na pleh obložen papirom za pečenje ili u manje modle za mafine.

Pecite 10-15 minuta, dok ne porumene.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)