ZAHAROVA SAOPŠTILA: Moskva prinuđena da donese novu odluku - "Više puta smo im skrenuli pažnju..."

Novosti online

15. 04. 2024. u 13:16

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Rusija prinuđena da predloži premeštanje pregovora o ratu između Jermenije i Azerbejdžana iz Švajcarske u neku drugu zemlju.

ЗАХАРОВА САОПШТИЛА: Москва принуђена да донесе нову одлуку - Више пута смо им скренули пажњу...

Foto: Profimedia

- Više puta smo Švajcarskoj skrenuli pažnju na činjenicu da njeno neodgovorno držanje na otvoreno antiruskom putu krši njenu deklarisanu neutralnost - rekla je Zaharova i istakla učešće Švajcarske u sankcijama protiv Rusije i njenu "bezrezervnu solidarnost" sa Ukrajinom.

Zaharova je rekla da Rusija za ove pregovore radije želi, kako je navela, državu "čija vlast nije ništa učinila na štetu interesa učesnika u ovom pregovaračkom formatu" i dodala da su se neke države već ponudile da budu domaćini, prenose ruske Novosti.

Azerbejdžanski region Nagorno-Karabah, u kome većinom žive Jermeni, bio je sporna teritorija godinama, a Azerbejdžan je prošle godine iznenada osvojio tu enklavu.

Potom je 1. januara ove godine ukinuta međunarodno nepriznata Republika Nagorno-Karabah, a hiljade Jermena napustile su tu teritoriju.

Više diplomatskih razgovora o konfliktu između Bakua i Jerevana održano je u Ženevi.

(b92)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove