МИЊОН КОЦКЕ: Једноставне за припрему, а најслађе коцке преливене чоколадом које сте пробали до сад

Новости онлине

01. 05. 2024. у 15:00

Колач који изгледа као да сте се много трудили, а уствари је прилично једноставан за припрему.

МИЊОН КОЦКЕ: Једноставне за припрему, а најслађе коцке преливене чоколадом које сте пробали до сад

Printscreen/Youtube/Kitchen from Tatiana

Корица је са додатком какоа па изгледа чоколадно, а  бели фил је од ситног сира. Колач подсећа на мињоне, популаран десерт који сви волимо.

Састојци: 

  • 200 г брашна
  • 100 г шећера
  • 60 мл уља
  • 70 мл млека
  • 3 јаја
  • 2 кашике какаоа
  • прашак за пециво
  • ванилин шећер

Пуњење:

  • 220 г младог сира
  • шећер по укусу
  • 1 јаје
  • кашика кукурузног скроба
  • ванилин шећер кесица

Припрема:

Величина калупа на унутрашњој ивици је 21 цм. Помешајте брашно, прашак за пециво и какао у једној чинији. У другој чинији помешајте ситан сир са шећером и ванилин шећером. Додајте и јаје па умутите миксером да нема грудвица. Додајте потом скроб и промешајте. У трећој чинији умутите јаја са шећером и ванилин шећером. Док мутите лагано додајте уље а потом и млеко. Када сте добро умутили додајте ону прву смесу са брашном па умутите миксером. У плех који је прекривен пек папиром изручите смесу, поравнајте. Фил од сира пребаците у посластичарски шприц (Кесу) па правите траке прво по средини, а потом и по крајевима. Траке подебљајте слободно како бисте истрошили цео фил.

Пец́и на 180 степени око 30-35 минута. Време печења и температура зависе од карактеристика рерне. Исеците на коцке пре послуживања.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

На овом острву све је по дефиницији савршеног одмора!