"SVAKI PUT KAD DOLAZIM U BEOGRAD, ŠIRIM OČI OD ODUŠEVLJENJA" Tusk Vučiću: Od srca ti čestitam za sve što si postigao

Tanjug

24. 10. 2024. u 13:54

PREDSEDNIK Vlade Poljske Donald Tusk izjavio je danas da Poljska pozdravlja ekonomski uspeh Srbije i ocenio da je ekonomski jaka Srbija dobit za Evropsku uniju, kao i da je pod velikim utiskom zbog toga koliko se Srbija i Beograd brzo razvijaju.

СВАКИ ПУТ КАД ДОЛАЗИМ У БЕОГРАД, ШИРИМ ОЧИ ОД ОДУШЕВЉЕЊА Туск Вучићу: Од срца ти честитам за све што си постигао

Tanjug

Tusk je u obraćanju medijima nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem istakao da se u Beogradu vidi razvoj i napredak Srbije i čestitao Vučiću na uspesima koje je, kako je rekao, postigao u borbi da Srbiju učini boljom, modernijom, evropskom zemljom.

- Svaki put kad dolazim u Beograd, širim oči od oduševljenja koliko se Srbija i Beograd brzo razvijaju. I nema tih reči, nema tih članaka u novinama ni propagandnih slogana koji mogu da zamene ono što se vidi rođenim očima - rekao je Tusk.

On je naveo da svako ko dođe nakon nekog vremena u Beograd, ko se vrati u Beograd, zaista je pod velikim utiskom onoga što se ovde dešava.

- Od srca ti čestitam za sve što si postigao, koliko si srca i truda uložio u to da ovaj Beograd bude jedan modern, savremen grad. Govorim to kao čovek, kao neko ko se ponosi kad mu dolaze gosti iz celog sveta, dolaze u Gdanjsk i Varšavu i kažu kako se Poljska razvila, kako sve ovo lepo izgleda, kako je ovo neverovatno. A ja danas mogu to isto da kažem o Beogradu i o Srbiji. Zaista imate sve razloge da budete ponosni i da vas kao partnere tretiraju sve političke sile, čak i one najveće u svetu - istako je Tusk.

On je rekao i da srpski ponos nije samo istorijsko pitanje, nije samo pitanje emocija, već je zasnovan na činjenicama i delima.

- Nama nije bila potrebna nikakva prelomna tačka u našim odnosima, ali čini mi se da smo i sad napravili jedan ogroman korak napred u bliskoj prijateljskoj saradnji Poljske i Srbije, zarad dobra čitave Evrope, i sveta ali, pre svega, za dobrobit poljskog i srpskog naroda - istakao je Tusk.

On je dodao da je Vučić uvek rado viđen gost u Varšavi, i uputio mu poziv da poseti Poljsku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta mu je Janik Siner upravo uradio