PREMIJER VUČEVIĆ PORUČIO: Srbija bi do kraja godine trebala da dostigne procenu privrednog rasta od 3,8 odsto

Novosti online

23. 10. 2024. u 15:53

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Miloš Vučević predsedavao je danas sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda, na kojoj je rečeno da bi Srbija do kraja godine trebala da dostigne procenu privrednog rasta od 3,8 odsto.

ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ ПОРУЧИО: Србија би до краја године требала да достигне процену привредног раста од 3,8 одсто

Foto: Printskrin

Na sednici Saveta za BDP, na kojoj su analizirani rezultati u svim oblastima važnim za stabilnost domaće ekonomije i održivi privredni rast, istaknuto je da su građevinarstvo, rudarstvo, industrija i sektor IKT ključne oblasti za ostvarivanje privrednog rasta.

Za postizanje većeg privrednog rasta važno je i, kako je navedeno, da svaki projekat i sva ministarstva, lokalne samouprave i javna preduzeća ubrzaju aktivnosti da bi se ispoštovali rokovi.

Jedna od tema bila je i Zelena agenda, odnosno stvaranje uslova za blagovremenu pripremu privrede za uvođenje takse na ugljen-dioksid na tržištu EU, koja počinje sa punom primenom početkom 2026. godine.

Na sednici je zaključeno da je neophodno kontinuirano praćenje i izveštavanje o stanju investicionih projekata, ubrzanje njihove realizacije, s obzirom na to da je otpočeo četvrti kvartal 2024. godine.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLOBODARSKI KALENDAR: Detaljno po datumima - kako je teklo oslobađanje Beograda