"HOLANDIJA MOŽE DA NAM PONUDI DRAGOCENA ISKUSTVA" Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Kraljevine Holandije (FOTO)

Novosti onlajn

21. 10. 2024. u 12:22

PREDSEDNIK Republike Srbije primio je akreditivna pisma novog ambasadora Kraljevine Holandije u Republici Srbiji Martajna Elhersma.

ХОЛАНДИЈА МОЖЕ ДА НАМ ПОНУДИ ДРАГОЦЕНА ИСКУСТВА Вучић примио акредитивна писма новог амбасадора Краљевине Холандије (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

"Poželeo sam Martajnu Elhersmu dobrodošlicu i uspeh u radu tokom obavljanja dužnosti novog ambasadora Kraljevine Holandije u Beogradu.

Razgovarali smo o aktuelnim političkim kretanjima u regionu, a uvaženog sagovornika sam posebno detaljnije obavestio o planovima Srbije za snažan ekonomski napredak i inicijativama naše zemlje koje za glavni cilj imaju očuvanje mira, stabilnosti i opšteg napretka na Zapadnom Balkanu.

Istakao sam interes Srbije za produbljivanjem ukupnih odnosa sa Holandijom, sa posebnim naglaskom na holandske investicije u neke od ključnih projekata u Srbiji.

Poznata po inovacijama i naprednim tehnologijama, Holandija može da nam ponudi dragocena iskustva u oblastima kao što su zaštita životne sredine, poljoprivreda, održiva infrastruktura i energetska efikasnost. Saradnja u ovim domenima ne samo da može da donese veliku uzajamnu korist, već bi doprinela i unapređenju kvaliteta života naših građana.

Zahvalio sam na podršci Holandije #EU putu Srbije i izrazio spremnost na jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ambasador Elhersma mi je preneo srdačne pozdrave holandskog kralja Vilema Aleksandera", navedeno je u objavi na Instagramu. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OPREZNO! IGRAMO PROTIV TIMA KOJI JE... Sferopulos zna šta Zvezdu čeka protiv Budućnosti u Podgorici