ĐURIĆ POVODOM GODIŠNJICE OSLOBOĐENJA BEOGRADA: "Nebrojane hiljade uzidale su svoje živote u našu današnju slobodu i nezavisnost"

Novosti online

20. 10. 2024. u 11:45

MARKO Đurić, ministar spoljnih poslova Srbije oglasio se povodom navršavanja osam decenija od oslobođenja Beograda u vreme Drugog svetskog rata.

ЂУРИЋ ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ ОСЛОБОЂЕЊА БЕОГРАДА: Небројане хиљаде узидале су своје животе у нашу данашњу слободу и независност

Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

- Danas ponosno obeležavamo 80 godina od oslobođenja Beograda, dana koji će zauvek ostati zlatnim slovima upisan u našu istoriju. 20. oktobar 1944. godine bio je dan kada su nezabeležena hrabrost, ljubav prema otadžbini i borba za slobodu trijumfovali nad tiranijom.

Na današnji dan 1944. godine, naš glavni grad oslobođen je od nacističke okupacije zahvaljujući junaštvu i beskrajnim žrtvama naših predaka, pripadnika NOVJ i Crvene armije.

Nebrojane hiljade uzidale su svoje živote u našu današnju slobodu i nezavisnost, vratile nadu izmučenom narodu i dale odlučujući doprinos širem frontu borbe protiv fašizma. Odajemo počast svima koji su žrtvovali svoje živote za slobodu, osiguravajući da buduće generacije žive u miru i dostojanstvu.

Njihova hrabrost nas podseća na vrednosti jedinstva, otpora protiv ugnjetavanja i večite borbe za pravdu. Dok obeležavamo ovaj značajan trenutak u našoj istoriji, gledamo i u budućnost, posvećeni izgradnji jake, demokratske i prosperitetne Srbije, u partnerstvu sa našim susedima i saveznicima širom Evrope i sveta.

Neka ova godišnjica bude podsećanje na važnost mira, solidarnosti i međusobnog poštovanja među narodima - naveo je Đurić u objavi.

BONUS VIDEO: Lažni ekolozi i opozicija najavljuju novi haos i poručuju: Ovo je upozorenje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVA SCENA U PREMIJER LIGI: Dani Velbek dobio udarac u leđa! Englez ostao nepomično da leži na travi (FOTO)