MINISTAR VESIĆ: Ne postoji opravdanje za blokade magistralnih puteva kod Preljine i Brezjaka

Novosti online

19. 10. 2024. u 17:12

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić osudio je danas blokade magistralnih puteva kod Preljine i Brezjaka, koje su organizovala ekološka udruženja koja se protive otvaranju rudnika litijuma i projektu "Jadar".

МИНИСТАР ВЕСИЋ: Не постоји оправдање за блокаде магистралних путева код Прељине и Брезјака

Foto: Novosti

-Kao ministar nadležan za saobraćaj najoštrije osuđujem današnje protivzakonite blokade magistralnih puteva kod Preljine i Brezjaka. Ne postoje politički ili drugi ciljevi kojima se može opravdati blokada saobraćajnica, onemogućavanje ljudima da koriste puteve i uskraćivanje slobode kretanja drugima, kao i ometanje privrede da normalno radi jer zbog blokade nije moguće prevoziti robu i repromaterijal za fabrike čime se ugrožavaju radna mesta onima koji rade u njima, napisao je Vesić na svom nalogu na društvenoj mreži X.

Prema njegovom mišljenju, iza ideje o blokadi puteva stoji deo opozicije koji, kako je naveo, želi da "destabilizuje Srbiju i zaustavi njen razvoj u težnji da nasilno promeni demokratski izabranu vlast".

-Apelujem na građane da ne učestvuju u blokadama, da pokažu strpljenje ako naiđu na njih i da poštuju uputstva policije. Oni koji blokiraju puteve žele incidente i sukobe. Njih ekologija ne interesuje, već sve ovo rade isključivo kako smenili predsednika Aleksandra Vučića, ocenio je Vesić.

Kako je on poručio građanima, "prethodnu deceniju zajedno smo gradili puteve, pruge, obnavljali infrastrukturu kako bi svaki deo naše zemlje imao jednaku šansu za razvoj".

-Nama treba jedinstvo i nastavak tog puta, a ne destrukcija, blokade i maltretiranje građana. Kao što smo to činili u sličnim situacijama ranije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložiće upravljaču puteva koji su blokirani da utvrdi štetu koja je nastala zbog blokade kako bi eventualno podneli tužbe za naknadu štete protiv organizatora nezakonitih blokada. Pobediće Srbija, zaključio je Vesić.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi