GUJON: Zahtev EU da se zabrani rad Raša tudej u Beogradu veoma zabrinjava

Novosti online

09. 10. 2024. u 11:14

DIREKTOR Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon reagovao je na pozitivan stav Evropske komisije, koja je na mreži X pozdravila apel Reportera bez granica da Srbija preduzme hitne mere u borbi protiv spoljnih uticaja i zabrani rad kancelarije Raša tudej u Beogradu.

ГУЈОН: Захтев ЕУ да се забрани рад Раша тудеј у Београду веома забрињава

Foto Tanjug

- Ovaj zahtev iz EU veoma zabrinjava. On podseća na period komunizma tokom kojeg je cenzura bila primenjivana u Jugoslaviji u ime borbe protiv "štetnih ili nepoželjnih ideja". Ona je u suprotnosti sa vrednostima pluralizma, tolerancije i slobode govora u koje Srbi veruju i za koje su se borili mnogi srpski intelektualci koji su bili zatvarani i ubijani zbog toga. Iz ovih razloga, siguran sam da će Srbija zdušno nastaviti da promoviše medijsku raznovrsnost kao i slobodu mišljenja. Pozivam sve iskrene demokrate iz EU da učine isto - objavio je Gujon na mreži H.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO informisanja i telekomunikacija sa najvišim stepenom zabrinutosti i osude reaguje povodom činjenice da je značajan broj štampanih i elektronskih medija 8. i 9. oktobra ove godine detaljno izveštavao o svedočenju maloletnog K. K. na suđenju povodom prošlogodišnje tragedije do koje je došlo u Oglednoj osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, iako je sudsko veće i na početku jučerašnjeg ročišta iznova naglasilo to da je ono zatvoreno za javnost.

09. 10. 2024. u 11:24

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ HARA KINOM: Evo šta je zaradio pobedom nad Kobolijem