PROFESOR STEVANOVIĆ: Problem sa Rio Tintom je nastao 2006. i 2011. godine, kada je bivša vlast promenila zakone (VIDEO)

Novosti online

09. 10. 2024. u 08:38

PROFESOR Rudarsko-geološkog fakulteta Zoran Stevanović ističe da je problem sa Rio Tintom nastao 2006. i 2011. godine, kada je bivša vlast promenila zakone.

ПРОФЕСОР СТЕВАНОВИЋ: Проблем са Рио Тинтом је настао 2006. и 2011. године, када је бивша власт променила законе (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Ministarka rudarstva i poslanici (vlasti su u pravu), problem je nastao još 2006. izmenama Zakona o rudarstvu, pa onda nesrećnim povezivanjem Zakona o geologiji i o rudarstvu koji je stupio na snagu 2011. i posle 50 godina povezalo dve različite struke - geologiju kao oblast istraživanja i rudarstvo kao oblast eksploatacije mineralnih sirovina i na taj način uveo geologiju u servis rudarstva. Još tada je 2011. geološki odsek fakulteta jednoglasno uputio dopis Rektoratu, a Rektorat to podržao, da se vrate zakoni pre toga! E sad, sve ono što se dešavalo od 2011. i ono o čemu se priča da je Rio Tintu neminovno moralo da se dozvoli (eksploatacija), to smo pokušali da popravimo ali tek od 2012. to radimo mnogo efektivnije - izjavio je Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO informisanja i telekomunikacija sa najvišim stepenom zabrinutosti i osude reaguje povodom činjenice da je značajan broj štampanih i elektronskih medija 8. i 9. oktobra ove godine detaljno izveštavao o svedočenju maloletnog K. K. na suđenju povodom prošlogodišnje tragedije do koje je došlo u Oglednoj osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, iako je sudsko veće i na početku jučerašnjeg ročišta iznova naglasilo to da je ono zatvoreno za javnost.

09. 10. 2024. u 11:24

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ HARA KINOM: Evo šta je zaradio pobedom nad Kobolijem