VUČIĆ NA PANELU U HAMBURGU: Srbija će uvek biti pouzdan partner (VIDEO)

Novosti online

08. 10. 2024. u 09:07 >> 09:15

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić učestvuje na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama".

ВУЧИЋ НА ПАНЕЛУ У ХАМБУРГУ: Србија ће увек бити поуздан партнер (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Predsednik je na početku obraćanja istakao da je ovo velika šansa da se Srbija pridruži ovoj globalnoj alijansi i savezu.

- Neću govoriti osam minuta, neće mi toliko trebati. Kada govorimo o velikim šansama, moramo pričati i o važnim izazovima pred nama. Kada govorimo o rudarstvu, mineralima, sve ono što imamo, moramo da pričamo i o viziji, i o podršci našem narodu. Nedavno sam razgovarao sa kancelarom Olafom Šolcom o tome, nije samo pitanje o rudarenju, već i o zajedničkoj budućnosti i načinu upotrebe litijuma. To je važno za Nemačku, to je važno za svet, to je važno za sve nas. To nije samo pitanje litijuma, nego i pitanje baterija, fabrika koje proizvode baterije. Svi ćemo se suočavati uskoro sa manjkom električne energije, ne samo Srbija, nego i druge zemlje. Veštačka inteligencija i potrošnja struje moraju da nas pripreme za dalje. Važno je da definišemo način kako ćemo to uraditi. Veoma je važno za nas, da se borimo protiv siromaštva i da napravimo bolje okruženje za sve nas - kazao je Vučić.

On se zahvalio Šolcu i istakao da će Srbija uvek biti pouzdan partner.

- Veoma sam srećan što mogu da sarađujem sa našim afričkim prijateljima. Usuđujem se da kažem da smo mi najviše proafrička država u Evropi. Da dodam za naše nemačke domaćine, računaćemo na vašu ne samo ekonomsku, nego i političku podršku, jer se suočavamo sa različitim izazovima - rekao je predsednik.

- Moramo da gledamo i u budućnost i da se fokusiramo na budućnost. I verujem da ćemo zajedno uspeti da rešimo sve probleme. Hvala vam puno, i samo da znate da možete da računate na Srbiju, i da Srbija uvek može da računa na vas - rekao je Vučić, na šta je pozdravljen aplauzom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

VEROVATNO svi ljudi na svetu u nekom trenutku razmišljaju o tome šta bi učinili kada bi pobedili na lotou. Neki bi spiskali novac na luksuzne automobile, egzotične odmore ili novu odeću, dok drugi razmišljaju o otplati hipoteka ili kupovini kuće ili stana.

07. 10. 2024. u 17:45

Komentari (0)

URBANI OKTOBAR: Mladi stvaraju bolju budućnost