''HVALA VAM NA OVOM PRIJATELJSTVU I NAKLONOSTI KOJU DELIMA POKAZUJETE PREMA MOJOJ ZEMLJI'': Vučić se oglasio nakon sastnka sa bin Zajedom

Novosti online

05. 10. 2024. u 13:15

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu nakon sastanka sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, koji boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

ХВАЛА ВАМ НА ОВОМ ПРИЈАТЕЉСТВУ И НАКЛОНОСТИ КОЈУ ДЕЛИМА ПОКАЗУЈЕТЕ ПРЕМА МОЈОЈ ЗЕМЉИ: Вучић се огласио након састнка са бин Заједом

Foto: Printscreen

- Svaki susret sa prijateljemmza mene je poseban, jer uvek otvori još jedno novo poglavlje u odnosima između Srbije i UAE, koje donosi dobre projekte i planove za našu zemlju i narod, uz veliko uzajamno poštovanje i duboko razumevanje - napisao je predsednik. 

- Danas smo zajedno prisustvovali potpisivanju Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji za nas predstavlja ogroman uspeh, ali i veliku odgovornost - stoji u objavi predsednika.

- Ovaj Sporazum je ujedno i simbol odličnih odnosa između Srbije i UAE, utemeljenih na opravdanom poverenju koje se gradilo godinama i u teškim vremenima i koje će nastaviti da se nadograđuje i u onim dobrim, koja tek dolaze - napisao je predsednik.

- Kao i uvek, razgovarali smo o svim temama – od bilateralnih odnosa, situacije u regionu, saradnje u oblasti vojne industrije, poljoprivrede, energetike i veštačke inteligencije, do jačanja razmene u sferi nauke i inovcija, medicine i razvoja novih tehnologija budućnosti- napisao je predsednik.

- Sa ponosom sam istakao i najnoviji uspeh Srbije – investicioni rejting koji šalje glasnu poruku investitorima da dođu u Srbiju, zemlju u koju je naš prijatelj šeik Mohamed bin Zajed verovao i kada mnogi drugi nisu - napisao je predsednik.

- Ljudi koji iskreno vole našu Srbiju razlikuju se od drugih upravo po tome što sa nama dele iskrenu radost zbog uspeha, u kojem su i sami dobrim dleom učestvovali davanjem podrške i verom u našu zemlju i ljude, kada je to bilo teško ili gotovo nezamislivo. Zato je za Srbiju čast i imperativ da ostane posvećena jačanju bratskog partnerstva sa UAE- stoji u objavi.

- Hvala Vam, poštovani Mohamede bin Zajed na ovom prijateljstvu i naklonosti koju delima pokazujete prema mojoj zemlji i narodu- stoji u objavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici