ĐILAS: Kopaćemo litijum kad srušimo Vučića i dođemo na vlast (VIDEO)

Novosti online

04. 10. 2024. u 09:55

LIDER Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, govoreći o iskopavanju litijuma, izjavio je da to može, ali kad sruše Aleksandra Vučića i dođu na vlast.

ЂИЛАС: Копаћемо литијум кад срушимо Вучића и дођемо на власт (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Stav Stranke slobode i pravde nije među ovim ekstremnim stavovima koji se čuju na našoj javnoj sceni - ne, nikada, za hiljadu... U ovom trenutku nigde u Evropi se litijum ne vadi - rekao je Đilas, a na konstataciju voditeljke da se Nemačka ozbiljno sprema, on je za "Radar" kazao:

- Kada se Nemačka ozbiljno spremi, a sprema se, bogami, već godinama, i kad počne da vadi taj litijum sa tehnologijom koja ne zagađuje životnu sredinu i kada država Srbija postane država, da ne možete da kupite ministre, predsednike ili nekog Peru na rampi koji će da digne rampu i da 500 evra kaže "ma, teraj taj kamion", onda mi možemo da sednemo, da otvorimo stručnu raspravu i da pričamo da li treba raditi ili ne. Da vidimo u Evropi da to radi, da postoji tehnologija koja nije opasna po životnu sredinu, da ne zagađuje, da sve ispunjava, a onda da počnemo da razmišljamo da li mi to hoćemo, kada napravimo državu da ona radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti