OTKRIVAMO: NIĆIFOR – NIK ANIČIĆ POKUŠAVA DA SE STAVI NA ČELO PROZAPADNE OPOZICIJE

Novosti online

03. 10. 2024. u 15:46

TOKOM protekle nedelje svedoci smo da tajkunski mediji u vlasništvu Dragana Šolaka uporno prikrivaju da je glavni organizator i finansijer skupa prozapadne opozicije pod nazivom „Okvir strategije za opstanak Srba na Kosmetu“, koji je održan 28. juna u hotelu „M“ u Beogradu zapravo lider opskurnog udruženja „Društvo srpskih domaćina“ Nićifor Nik Aničić, inače poznat u svetskoj javnosti kao vlasnik rudnika u Južnoafričkoj Republici, koji je svojim radom prouzrokovao nemerljivu štetu po tamošnju životnu sredinu.

ОТКРИВАМО: НИЋИФОР – НИК АНИЧИЋ ПОКУШАВА ДА СЕ СТАВИ НА ЧЕЛО ПРОЗАПАДНЕ ОПОЗИЦИЈЕ

Foto: Jutjub Printskrin

Pravi cilj ovog skupa, dakle, nema nikakve veze sa opstankom Srba na KiM, već sa namerom Aničića da objedini i stavi pod svoju kontrolu celokupnu prozapadnu opoziciju u Srbiji, kojoj i sam gravitira, pa je tako na ovaj skup pozvao njene „perjanice“ - predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, lidera stranke Srbija Centar - SRCE Zdravka Ponoša, predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca, zatim Miroslava Aleksića iz Narodnog pokreta Srbije, Aleksandra Jovanovića Ćutu iz Ekološkog ustanka, Miloša Jovanovića iz Novog DSS, Roberta Kozmu iz Zeleno – levog fronta i Pavla Grbovića iz Pokreta slobodnih građana.

Međutim, puno licemerje Aničića i potpuni besmisao ovog skupa, bar kada je reč njegovom deklarativnom nazivu, najbolje oslikava činjenica da jedan od njegovih „uvaženih“ gostiju Pavle Grbović, dok raspravlja o opstanku Srba na KiM, paralelno radi na tome da u Skupštini Srbije formira zajednički poslanički klub sa predsednikom albanske Partije za demokratsko delovanje Šaipom Kamberijem, koji bi, prema našim dobro obaveštenim izvorima, uskoro trebalo da postane savetnik tzv. kosovskog premijera, odnosno šiptarskog teroriste Aljbina Kurtija.

Inače, ovaj opozicioni skup je obeležio i krajnje maliciozan nastup Momira Stojanovića, koji je, pokušavajući da se lažno predstavi kao lider i zaštitnik Srba na KiM, izneo monstruozne i sulude optužbe na račun vrha Srpske pravoslavne crkve o navodnim planovima da potpiše „Temeljni ugovor“ sa tzv. prištinskim „institucijama“, koji bi navodno omogućio da se srpske svetinje na KiM predaju u ruke šiptarskim teroristima i separatistima.

Iako su ove besmislene tvrdnje u potpunosti demantovane od strane Eparhije raško – prizrenske, koja je ocenila da se radi o krajnje tendencioznoj izjavi Stojanovića, potpuno je očekivano da je i ovo deo „scenarija“ iz Aničićeve „kuhinje“ koji treba da posluži istom cilju kao i sam skup – da postavi Aničića na čelo prozapadne opozicije koja deli njegove „ideloške“ vrednosti, pre svega apsolutnu posvećenost ličnom bogaćenju na račun naroda.

Međutim, izgleda da je najveći problem to što je Aničić duboko kompromitovana ličnost, i to u međunarodnim okvirima, u čemu moglo bi se reći čak za više nijansi prednjači u odnosu na oštru konkurenciju njegovih poklonika iz redova prozapadne opozicije, pa zbog toga i pored utrošenog novca, vremena i energije na ovaj skup mora da krije da je bio njegov glavni organizator.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti