"U KONTAKTU SMO SA DRŽAVLJANIMA SRBIJE,EVAKUACIJA AKO BUDE POTREBE": Oglasio se ambasador u Libanu

Tanjug

01. 10. 2024. u 20:34 >> 20:36

AMBASADRO Srbije u Libanu Milan Trojanović izjavio je večeras za Tanjug da je ambasada u stalnom kontaktu sa srpskim državljanima u toj zemlji, dodajući da ambasada i Ministarstvo spoljnih poslova planiraju kako da izvedu evakuaciju naših državljana ako za tim bude potrebe.

У КОНТАКТУ СМО СА ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ,ЕВАКУАЦИЈА АКО БУДЕ ПОТРЕБЕ: Огласио се амбасадор у Либану

Foto Shutterstock

Traojanović je naveo da je situacija u Libanu napeta i nepredvidiva nakon izraelskih vazdušnih napada i početka, kako je Izrael saopštio, ograničene kopnene operacije.

Ambasador je naveo da u Libanu ima oko 115 državljana Srbije i još oko 50 do 60 članova užih porodica.

- Porodice žive po celoj teritoriji Libana i bili smo u kontaktu s dve porodice koje su bile u gradovima u kojima je bilo vazdušnih napada. Niko od njih nije povređen i oni su se danas relocirali u delove Libana za koje se smatra da su bezbedniji - rekao je Trojanović.

On je naveo da se preporučuje da građani Srbije samostalno napuste zemlju dok je još otvoren međunarodni aerodrom Rafik Hariri u Bejrutu.

Ambasador je rekao da državljani Srbije na veb stranici ambasade mogu da pronađu sve kontakte.

- Sa onima koji su registrovani u zemlji u kontaktu smo na dnevnoj bazi - dodao je ambasador i naglasio da u ambasadi prate i rekacije diplomatskih predstavništava drugih zemalja na događaje u Libanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote