ČANAK POSLE KURTIJA OTRČAO U SARAJEVSKE MEDIJE DA PLJUJE SRBIJU I VUČIĆA: Opozicionar podržao Bećirovića, predstavlja našu zemlju kao agresora

Novosti online

01. 10. 2024. u 18:40

OPOZICIONI političar, autonomaš, Nenad Čanak, govoreći za medije u BiH tvrdi da Srbija ima pretenzije teritorijalne prema svojim Susedima.

ЧАНАК ПОСЛЕ КУРТИЈА ОТРЧАО У САРАЈЕВСКЕ МЕДИЈЕ ДА ПЉУЈЕ СРБИЈУ И ВУЧИЋА: Опозиционар подржао Бећировића, представља нашу земљу као агресора

Foto Tanjug

Politika Aleksandra Vučića nastavak je politike Slobodana Miloševića, a obavezno služenje vojnog roka u Srbiji je budalaština. Poruke su ovo koje je pre nekoliko dana uputio Nenad Čanak.

Mnogo se o ulozi Srbije i njenom uticaju na zemlje regiona govorilo i u Njujorku na sednici GS gde se između ostalih obratio i predsedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović. Videli ste brojne reakcije koje su usledile. Kako vi ocenjujete govor gospodina Bećirovića? Jeli dobro i tačno ono što je on kazao za govornicom?

-To je sasvim sigurno tačno. Da li je to kompletna istina ja to ne znam, ali to što je rečeno je tačno. Činjenica je da postoji još od 1844. godine koncepcija, u to vreme se zvalo Načertanije, pa plan, pa memorandumi razni, pa do današnjeg dana kda se to naziva Srpski svet, Ideja o nekakvim teritorijalnim pretenzijama Srbije na svoje susede. Da li kroz formalno i faktičko ujedinjavanje, da li kroz tip nekakvog “mekog uticaja”, ali je činjenica da napadi koji su u Srbiji posle toga išli na račun Bosne i Hercegovine mi govore da je da je g. Bečirović u pravu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice