KO BUDE KONTROLISAO VI VLADAĆE SVETOM: Vućić - Moramo da napredujemo, a ne da slušamo teorije zavere i gubimo budućnost

Novosti online

27. 09. 2024. u 20:18

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić završava posetu UN. On se u svom obraćanju osvrnuo na veštačku inteligenciju.

КО БУДЕ КОНТРОЛИСАО ВИ ВЛАДАЋЕ СВЕТОМ: Вућић - Морамо да напредујемо, а не да слушамо теорије завере и губимо будућност

Foto printskrin UN TV

Ako postoji kontitent gde je puna dominacija SAD to je onda Afrika. Zato se ti glasovi čuju iz Afrike i Južne Amerike, gde ima grupa od 8 zemalja, gde SAD ima kontrolu na svega 2 zemlje, i šire se i po Karipskim zemljama, ali će suštinska borba biti oko veštačke inteligencije, ko tu pobedi, vladaće svetom - dodao je. 

Dodao je da želimo da budemo u tzv. četvrtom vagonu napretka, da ne kaskamo ni za kojom zemljom. 

- Nije pitanje veštačke inteligencije samo, kada dođe do 5G reći će "aha, to je da nas pratite", ali moramo da guramo bez obzira na to, da se ubrzano borimo za zemlju i da ne slušamo te teorije zavere. Ko izgubi danas jednu godinu, izgubio je mnogo više godina napretka. Jedna greška napravi veliku razliku! Ukoliko se ne uđe u neki vagon. Imao sam razgovore sa Boreljom i njima, i 5 godina su me gađali čekićem po glavi oko Rusije, a dok vi objasnite... Ćutite i guraj dalje. Ali više nije Rusija, sad je to pitanje ad akta, sad je šta da uradimo protiv Kine? - istakao je predsednik. 

Predsednik je dodao da je uvek neka borba protiv nekoga. 

Ovim je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić završio sedmodnevnu posetu Njujorku gde je prisustvovao 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?